ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Icaro, Luisa Caceres de Arismendi, Manuela Saenz, Paramaconi, Terepaima ve Yare isimli tankerler, Venezuela’nın devlet petrol ve doğal gaz şirketi Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) şirketi mülkü olduğu tespit edildi.

Cibuti açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 16 ölü, 28 kayıp Cibuti açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 16 ölü, 28 kayıp

 

ABD, Ocak 2019'da, Venezüella devlet başkanı Nicolás Maduro hükümeti üzerindeki baskının bir parçası olarak PdVSA'ya yaptırım uyguladı. Bu önlemin, Venezüella’nın varlıklarının Maduro tarafından yönlendirilmesinin ve petrol firmasının yolsuzluk uygulamalarında kullanılmasının önlenmesine yönelik olduğu belirtildi.

 

ABD Hazine Bakanlığı Sekreter Yardımcısı Justin Muzinich, “Küba ve Maduro rejimi, gemilerin adlarını değiştirerek ve petrolün Venezüella'dan Küba'ya geçişini kolaylaştırarak yaptırımları önlemeye devam ediyor. ABD, Venezuela halkını korumak için gerekli önlemleri almaya devam edecek” dedi.

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi