Sri Lankalı yetkililer, Sri lanka açıklarında 20 Mayıs'tan bu yana alevlere teslim olan konteyner gemisi X-Press Pearl ile ilgili açıklamada bulundu. Yetkililer, adanın batı kıyısında 11 gündür yanan ve şimdiye kadar ki en kötü deniz kirliliğine yol açan Singapur bandıralı konteyner gemisinin sahibi X-Press Feeders'a dava açılacağını duyurdu.

Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde facia Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde facia

 

Sri Lanka Deniz Çevre Koruma Otoritesi (MEPA), geminin sahipleri, mürettebatı ve sigortacılara karşı yasal işlemi başlatmak için Başsavcı Sanjaya Rajaratnam ile bir araya gelindiğini söyledi.

 

MEPA başkanı Dharshani Lahandapura Colombo'da gazetecilere verdiği demeçte, "Ayrıntıları inceledik ve sorumlulara karşı harekete geçeceğiz" dedi.

 

 

Yangın, kötü paketlenmiş asit nedeniyle çıktı 

 

Yangının, Sri Lanka'nın yaşadığı "en kötü deniz kirliliği"ne yol açtığını belirten yetkili, yangının, kötü paketlenmiş asit nedeniyle çıktığının düşünüldüğünü ve sızan nitrik asidin çevreye verdiği zararın yanı sıra, Sri Lanka kıyılarında tonlarca mikroplastik atık oluşmasına neden olduğunu ve temizlik için büyük bir operasyon gerektiğini söyledi.

 

Açıklamada, yangının nihayet kontrol altına alındığı ifade edildi. 

 

 

 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi