Liberya Bayrağı Türkiye Ofisi, “Liberya Gemi Sicilindeki Yenilikler” isimli seminer düzenledi. Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen seminere, Liberya denizcilik camiasından çok sayıda Armatör, teknik  müdür, klas kuruluşları  ve Türk Armatörler Birliği Başkanı Cihan Ergenç ve 100’ü aşan kişi katıldı.

Liberya Bayrağı Türkiye Ofisi Erhan Esinduy’un açılış konuşmasıyla başlayan seminerde Roderick Acquie, Cedric D’Souza, Marina Ivanenko ve Aris N. Arvanitakis birer sunum yaptılar. Seminer, soru-cevap ile devam etti.

Seminerin ardından 7Deniz.net’e konuşan Liberya Bayrağı Türkiye Ofisi Genel Müdürü Erhan Esinduy, Ships Teknik Müdürü Murat Bakal, Lloyd's Register Türkiye, Denizcilik ve Offshore Müdürü Engin Yazıcıoğlu, Atasoy Denizcilik Genel Müdürü Burak Atasoy, Tüfekçi Hukuk Bürosu ortaklarından Hakan Tüfekçi, Phoenix Register of Shipping Clas kuruluşunun Türkiye ofisi sahibi ve Liva Marine Genel Müdürü Cihat Yavuz Güler, Liberya Bayrağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erhan Esinduy: Seminer her sene düzenlenecek

Liberya Bayrağı Türkiye Ofisi olarak 8 yıldır hizmet verdiklerini ve bu süreçte kapasitelerini hayli arttırdıklarını belirten Erhan Esinduy, “Bu bizim ilk teknik seminerimiz oldu. Bunu artık gelenekselleştirip her sene düzenlemeyi planlıyoruz” dedi. Bu tür organizasyonlarla birlikte çalıştıkları yurt dışındaki denizcilerle Türk denizcileri buluşturmaya ve yeni regülasyonlar, kurallarla ilgili dünyada tartışılan konuların burada da değerlendirilmesini sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Esinduy, aynı zamanda Liberya ilgili de bilgi paylaşımında bulunarak denizcileri buluşturmak istediklerini söyledi. 20-25 gemi ile çıktıkları yolda bugün 300 gemiye, 5,5 milyon grostona ulaştıklarını ifade eden Esinduy, şöyle devam etti;

“Hedefimiz daha da büyümek. Bu sene Türkiye olarak bize verilen hedef 3 milyon groston 100 adet gemiydi. 3 milyon groston Türkiye denizcilik camiası için yüksek bir hedef. Çünkü çok büyük gemilere sahip değiliz. Sayı olarak 100’ü tutturacağız ama groston olarak 2 milyonu biraz geçeceğiz. Ki bu da çok önemli bir rakam. Türkiye’de son iki yıldır en fazla artış olan Liberya Bayrağı. Türkiye’den, bizim kadar yetkili hizmet veren başka bir bayrak yok. Zaten Panama bayrağını geçtik. Dolayısıyla aynı hızla büyümeye devam edeceğiz.”

Cihat Yavuz Güler: Sektör için çok faydalı oldu

Liberya bayrağı adı altında hareket eden NON-IACS klas kuruluşlardan biri olan Phoenix Register of Shipping Clas kuruluşunun Türkiye ofisi temsilciliği olarak seminerde misafir konuşmacı olarak yer aldıklarını belirten Cihat Yavuz Güler, “Seminerde Teknik direktörümüz Aris Arvanitakis ile tecrübelerimizi aktarmaya çalıştık. Etkinlik çok sade ve net oldu. Sektör için çok faydalı oldu. Yeni kurallarla ilgili güncel bilgiler paylaşıldı. Bayrağın ne kadar aktif olduğunu ve ne kadar hızlı hareket ettiğini bir kez daha gördük. Liberya bayrağının Class ve RO olarak tek NON-IASC  seçmeleri de onlara ayak uydurduğumuzun ve uyum sağlamaya devam edeceğimizin bir göstergesi olarak ele alıyoruz. Bu tür etkinliklerin devamından yanayım” dedi.

IBIA ve BIMCO yakıt ve denizcilik sorunlarını ortaklaşa ele alacak IBIA ve BIMCO yakıt ve denizcilik sorunlarını ortaklaşa ele alacak

Burak Atasoy: Liberya bayrağı çok hızlı ve çözüm odaklı

Liberya bayrağının kullanan Burak Atasoy ise, şöyle devam etti: “Türkiye’de aktif olan birkaç bayrak var ama başka bayraklarla iş yaparken çok ciddi sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Liberya bayrağında çok hızlı geri dönüş var. Liberya bayrağını tercih etmemin temel sebebi hızlı dönüşü olması. Bekletmiyorlar ve hep çözüm odaklı. Gemideki eksikliklere odaklanmak yerine her zaman çözüm üretmeye çalışıyor. Bazı bayraklar çözümü sizden bekliyor ama Liberya bayrağında çözüm ön planda. O nedenle çok güzel. 3 yıldır Liberya Bayrağı ile çalışıyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok. Armatörü destekleyen ve besleyen bir sistemleri var. Genç bir bayrak ama Türkiye’de iş yapan birçok bayraktan çok daha iyi ve tercih edilebilir durumda olduğunu düşünüyorum.”

Engin Yazıcıoğlu: İyi bir işbirliğimiz var

Engin Yazıcıoğlu ise şunları söyledi: “Liberya bayrak devletinin Türkiye’deki çalışmalarını bizlere aktardıkları bir seminere katıldık. Gayet verimli bir etkinlik oldu. Liberya bayrağı dünyanın en prestijli bayraklarından bir tanesi ve klas kuruluş olarak bizde de hatırı sayılır düzeyde Liberya bayraklı gemiler var. Bütün bayraklarla olduğu gibi Liberya bayrağı ile de ilişkilerimiz oldukça iyi. Operasyonel anlamda iyi bir iş birliği olması her zaman gerekli. Onu da iyi sağladığımızı düşünüyorum. Türkiye’deki çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Murat Bakal: Çok hızlı çözüm alıyorum

“Bizde toplam 8 gemi var. Bunun 5 tanesi kimyasal tanker. Bu tankerler Liberya bayraklı. Yine kuru yük gemilerimizden bir tanesi Liberya bayraklı. Ama zamanla diğer gemileri de geçirme durumumuz olabilir. Oldukça memnunuz. Çünkü hızlı çözüm alıyorum. Her bayrakta bunu yapamıyoruz. 7/24 ulaşabiliyor olmamız, çok konuşabiliyor olmamız ve çözüm ortağı olması çok büyük katkıları oluyor bize. Oldukça memnunuz. Gelişen, büyüyen bir bayrak. Gemi sayısını çok fazla arttırdı. Liberya bayrağının önümüzdeki dönemde çok daha fazla gemi sayısını arttıracağını ve başarılarının artacağını düşünüyorum.”

Hakan Tüfekçi: Çok memnunuz

“Son 4 yıldır Liberya bayrağı ile çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Önce gemi tarafında sonra şirket bazında da çalışmaya başladık ve inanılmaz derecede güzel uyum sağladık. Özellikle hızlı dönüş sayesinde müvekkillerimize hızlıca hizmet verdik ve kendileri de bu durumdan çok memnunlar. Birçok konuda hiçbir sıkıntı yaşanmadan gerekli evrakları sağlayabiliyorlar. Türk bankaları ve yabancı bankaların evrak ihtiyaçlarını çok hızlı bir şekilde giderebiliyorlar. Tüm ekibe başarılar diliyorum. Kendilerinden çok memnunuz. Ayrıca Liva Marine aracılığıyla yaptığımız işlemlerde hız inanılmaz derecede. Bu konuda Cihat Yavuz Güler’e de çok teşekkür ediyor ve selamlarımı iletiyorum.”

Etkinlik, seminer sonrasında yapılan kokteyl ile devam etti.

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi