Çin’in askerî hamlesi Hint-Pasifik’te gerilimi artırıyor
Çin’in askerî hamlesi Hint-Pasifik’te gerilimi artırıyor
İçeriği Görüntüle

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaş sonrası Ukrayna’nın geleceğine ilişkin ABD ile yürütülen müzakerelerde önemli ilerleme kaydedildiğini açıkladı. Zelenskiy, Cumartesi günü X platformundan yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump’ın özel temsilcisi Steve Witkoff ve Trump’ın damadı Jared Kushner ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, müzakerelerin üçüncü gününe dair değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Zelenskiy, Ukrayna’nın müzakere heyetinde yer alan Rustem Umerov ve General Hnatov’un Florida’dan dönmesinin ardından yeni “fikir ve öneriler” üzerinde çalışmaya başlayacaklarını ifade etti.

Bu gelişme yaşanırken Ukrayna, gece boyunca Rusya’nın düzenlediği en yoğun saldırılardan biriyle sarsıldı. Zelenskiy, Rusya’nın 650’den fazla kamikaze drone ve 51 füze kullandığı saldırıyı “askeri açıdan anlamsız” olarak nitelendirerek, “Moskova’nın tek amacı milyonlarca Ukraynalıya acı çektirmek” dedi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, saldırıda 585 drone ve 30 füzeyi etkisiz hale getirdiğini açıklarken; ülke genelinde 29 noktanın vurulduğu bildirildi. Enerji altyapısının ana hedef olması nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintileri yaşandığı belirtildi.