Antalya Serbest Bölgesiʹnde kurulan tersanede tamamen Türk işçi ve mühendisinin emeğiyle süper lüks yat üretimleri yapan Sarp Yachts firması, yeni yılda güneş enerji sistemiyle çalışan üç yeni süper lüks yatı denize indirmeye hazırlanıyor.
2017 yılında üretilen 46 metre boyundaki ʹLa Passionʹ adlı Türk yatı ile dünya yat sektörünün ʹOscarʹı olarak kabul edilen ʹNeptün Heykeliʹ ödülünü alan firma, aynı yatla denize indirilmeden 5ʹi uluslararası olmak üzere 6 ödül aldı. Cannes Boat Show Fuarıʹnda ʹEn İyi İlham Veren Yılın Teknesiʹ kategorisinde jüri özel ödülünü de alan firma, 2018ʹe de üç hibrit motoryat ve 55 metrelik süper lüks projeleriyle iddialı giriyor.
Yeni yılda iki yeni projeye başlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten yat firmasının Tersane Müdürü Emre Sandan, ilk projenin 55 metre, Hotlab firması tarafından tasarımı yapılan ʹNacreʹ adlı yat olduğunu söyledi. Sandan, Nacreʹnin teknolojik üstünlüğünü benzersiz Türk el işçiliğiyle birleştirerek her türlü lüks ve konforun bulunabileceği gösterişli bir yat olduğunu kaydetti.
İkinci projenin Red Yacht Desing firmasının tasarımını yaptığı XSR serisi olduğunu belirten Emre Sandan, ˮSarp Yachts olarak artan deniz ve hava kirliliğine karşı farkındalık oluşturmak istedik. Yat inşa sektöründe, en son teknolojileri takip ederek, yenilenebilir enerji kullanımının artırılmasını ve fosil yakıtlardan dolayı oluşan çevre kirliliğinin azaltılmasını hedefliyoruz. Yeni nesil hibrit yat ailesi XSR, 26 metre, 32 metre ve 38 metre olarak üç farklı boyda üretilecekˮ dedi.
Firmanın üç farklı boydaki XSR serisi güneş enerjili ve normal yakıtı da barındıracak hibrit yatları, 2016ʹda ARC Yat firması tarafından Avusturyalı bir müşterisi için 1.3 milyon dolara üretilen 19 metrelik ʹSolarwave 62ʹ adlı tekneden sonraki ilk güneş enerjili süper lüks yatlar olacak.
7DENİZ