Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus medyasına yaptığı açıklamada, “Avrupa, Rus petrolünün ve petrol ürünlerinin satın alınmasını yasakladı, ancak Rus dizel yakıtının çeşitli etiketler altında zaman zaman orada ortaya çıktığını görüyoruz” diye konuştu.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları 4 yılın zirvesinde
Avrupa'da doğalgaz fiyatları 4 yılın zirvesinde
İçeriği Görüntüle

Avrupa’daki gaz durumuna da değinen Novak, bölge genelindeki yeraltı gaz tesislerindeki stokun tarihsel olarak en düşük düzeyde olduğunu kaydederek, “Avrupalıların kışı nasıl geçirecekleri ise tamamen ayrı bir hikaye” ifadelerini kullandı.

Gas Infrastructure Europe (GIE) verilerine göre, AB'deki yeraltı gaz depolama tesislerinin doluluk oranı ekim sonu itibarıyla 2011'den bu yana yapılan gözlemlere göre o gün için kaydedilen en düşük seviyeye indi. Diğer yandan cuma günkü borsa gaz fiyatları, 20 Aralık 2022'den bu yana ilk kez bin metreküp başına 1.200 dolar seviyesini aştı.