Dünyanın en büyük 7. konteyner hattı olan Hamburg Südʹü Oetker Group kısa bir süre önce satacağını dünyaya duyurmuştu.
Dünya konteyner devleri; CMA CGM, COCCOCS ve Maersk Lineʹnın talip olduğu Hamburg Südʹü bugün Maersk Line satın aldığını açıkladı. Satış işleminin ne kadar olduğunu iki şirkette şimdilik açıklamadı ancak uzmanlara göre Hamburg Südʹün 1 milyar 400 milyon dolarlık varlığı ve 2 milyar 900 milyon dolarlık pazar değeri olduğunu ifade ediliyor.
Yaklaşık 4.1 milyon TEU taşıma kapasitesine sahip olan ve dünyanın yedinci konteyner hattı olan Hamburg Südʹü satın alan Maersk Lineʹnin yeni filosu yaşı ortalma 8.7 olan 741 gemiye yükseldi. Ayrıca yıllık 23 milyon dolar ciro yapan Maersk Lineʹnin yıllık cirosuda tahminlere göre 30 milyon dolara yükseldi. Dünya Konteyner pazarındakipayı da yüzde 15.7ʹden yüzde 18.6ʹya yükseldi.
ʹMaersk Lineʹın tarihinde yeni bir kilometre taşıʹ
Satış işmeninin gerçekleştiğini duyuran Maersk Lineʹnın CEOʹsu Soren Skou, satışı; ʹMaersk Lineʹın tarihinde yeni bir kilometre taşı.ʹ sözleriyle yorumladı. Satıştan memnun olduğunu söyleyen Skou; ʹ Hamburg Süd, güçlü markalara özverili çalışanlara ve sadık müşterilere sahip çok saygın bir şirkettir. Hamburg Süd, Maersk Lineʹı tamamlıyor ve müşterilerimize Kuzey-Güney ticaretinde daha iyi hizmet vermemizi sağlıyor.ʹ dedi.
Maersk Line ve Hamburg Südʹün 2015 verileri ve birleşimden sonraki tahmini verileri:
7DENİZ