Maersk, Orta Doğu ve Körfez bölgesindeki güvenlik riskleri nedeniyle Uzak Doğu ile Orta Doğu'yu birbirine bağlayan FM1 servisi ile Orta Doğu'yu Avrupa'ya bağlayan ME11 servisini geçici olarak durdurma kararı aldığını duyurdu.

Maersk, FM1 ve ME11 hatlarının yanı sıra Körfez shuttle hizmetlerini geçici olarak durdurduğunu; Orta Doğu-Kuzey Avrupa hattında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Jebel Ali Limanı'na uğramayı da bırakacağını bildirdi.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik hafta sonu saldırılarının ardından Maersk, Süveyş Kanalı’ndan tüm seferlerini durdurmuş ve gemilerini Ümit Burnu rotasına yönledirmişti.

"Kızıldeniz riski Asya-Avrupa seferlerini 15 gün uzattı"
"Kızıldeniz riski Asya-Avrupa seferlerini 15 gün uzattı"
İçeriği Görüntüle

Şirket ayrıca Hürmüz Boğazı’ndan geçişleri tamamen askıya alırken, BAE, Umman, Irak, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Ürdün ve Suudi Arabistan’a yönelik tehlikeli ve soğutmalı yük rezervasyonlarını durdurdu.