İngiltere’den Belçika’nin liman şehri Antwerp’e giden bir yük gemisinde, bornoz ve havluların arasına gizlenmiş 398 kilo eroin yakalandı. Ele geçirilen uyuşturucunun yaklaşık 267 milyon TL değerinde olduğu belirtildi.

 

İngiltere, Hollanda ve Belçika polisinin birlikte çalıştığı operasyon, istihbarat teşkilatlarının koordinasyonunda yürütüldü.

 

Yerel medyada yer alan habere göre, 3 ülkenin ortak yürüttüğü operasyon kapsamında polisler, istihbarattan aldıkları bilgi doğrultusunda Antwerp'e gitmek üzere olan bir yük gemisini durdurdu.

 

İngiltere tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu

 

Geminin, Umman'dan yola çıkıp, birkaç limana uğrayıp ardından İngiltere'nin Suffolk bölgesinde bir sahil kasabası olan Felixstowe'da demir attığı belirtildi. Bunun üzerine Sınır Güvenliğin ve Ulusal Suç Ajansı (NCA), gemide bulunan konteynerlardan birinde havlu ve bornozların altına saklanmış eroini buldu ve uyuşturucuya el konulmasından sonra konteyner gemiye geri yerleştirildi. Daha sonra yoluna devam eden gemi, Belçika'ya yaklaştığı sırada Hollanda polisi gözetimi altında söz konusu konteyner Hollanda'nın Rotterdam şehrine götürüldü.

 

Bunun üzerine ise Hollanda ve İngiltere'de toplamda 3 kişi gözaltına alındı. Yerel medya, bunun İngiltere tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu olduğunu yazdı.

 

7DENİZ

 

Husiler: Aden Körfezi'nde bir İsrail gemisini vurduk Husiler: Aden Körfezi'nde bir İsrail gemisini vurduk

Editör: Haber Merkezi