Dünya Doğayı Koruma Vakfı, ciddi boyutlara ulaşan plastik kirliliğine dikkat çekmek için 450 yıl sürecek bir canlı yayın başlattı.

 

Portekiz’in Libzon şehrinde başlatılan etkinliğin 450 yıl sürmesinin nedeni ise, plastik bir atığın dünyayı 450-500 yıl kadar kirletmesi. WWF ile NOSSA isimli bir şirketin ortak olarak başlatıtğı canlı yayın plastik atık kirliliğinin dünyaya vermiş olduğu zarara dikkat çekmek için yapılıyor ve canlı yayında sadece bir plastik şişe görüntüleniyor.

 

 

Avrupa'da temiz denizcilik yakıtları için yüzde 40 üretim kriteri Avrupa'da temiz denizcilik yakıtları için yüzde 40 üretim kriteri

Buna ilişkin olarak Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) plastik atıklar için dikkat çekici bir etkinlik başlattı. 30 Mart’ta başlayan etkinlik 450 yıl sürecek.

 

Başlattığı yayına ‘Plastiğin çözülmesi için geri sayım’ notunu düşen vakıf ayrıca hükümetlere ve politikacılara okyanuslardaki kirliliğin sonlandırılması amacı ile bağlayıcı yasalar oluşturmak için çağrıda bulundu. 

 

 

Plastik atıklar dünyada yaşayan tüm canlılar için büyük bir risk oluşturuyor. 450 yıl kadar doğada kalabilen plastik atıklar, içerdikleri maddeler nedeniyle hem hayvanlara, hem bitkilere hem de biz insanlara fazlasıyla zarar veriyor. Bazen balinaların midesinde bile rastlanan plastik atıklar; deniz sularını, verimli toprakları, akıllara gelebilecek her yeri kirletiyor.

 

İşte 450 yıl sürecek dünyanın en uzun canlı yayını 

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi