Concordia Damen, yenilikçi kuru yük gemisi tasarımını hayata geçirdi. Rotterdam ve Groningen arasında çalışacak olan Sendo Liner adı verilen geminin deniz taşımacılığındaki verimliliği arttırması bekleniyor.

 

Tamamen özel tasarım balast sistemi ve dizel-elektrik motorlarıyla verimli deniz taşımacılığında yeni bir sayfa açacak geminin sürdürülebilir deniz taşımacılığı fikrini temeline alarak, senelerdir süre gelen araştırma geliştirme çalışmaları sonucunda ortaya çıkarılan Sendo Liner, Concordia Damen’in uzun vadeli stratejisinin bir ürünü.

 

 

Yüzde 40 daha az karbon salınımı

 

110 metre boyundaki konteyner gemisi 11,4 metre genişliğine sahip. Dizel-elektrik motorlarla gücü sağlayan gemi, konteyner başına yüzde 40 daha az karbondioksit salınımı yapıyor.

 

Sendo Liner’ın yenilikçi balast sistemi, geminin suya daha fazla batmasını sağlayarak, ortaya çıkan su kesimi sayesinde yüzde 8 daha fazla konteyner taşıyabiliyor.

 

Hindistan Rus firmalarına deniz sigortası onayı verdi Hindistan Rus firmalarına deniz sigortası onayı verdi

Uzun vadeli stratejimiz ve gelecek vizyonumuzu ortaya koyuyor

 

Sendo Liner’ın tasarımının uzun yıllara dayanan araştırma ve deneyim konusundaki bulgulara dayandığına işaret eden Sendo Shipping Genel Müdürü Sebastiaan van der Meer, “Uzun vadeli stratejimizi ve gelecek için vizyonumuzu ortaya koyuyor ve operasyonel kapasiteyi önemli ölçüde arttırırken sürdürülebilirliği arttırma hedeflerimize de varacak” dedi.

 

İki benzer gemi siparişi daha

 

İlk gemiyi teslim alan Sendo Shipping firması, yapımı devam eden sıradaki iki benzer geminin siparişini verdiğini açıkladı.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi