IBIA ve BIMCO yakıt ve denizcilik sorunlarını ortaklaşa ele alacak IBIA ve BIMCO yakıt ve denizcilik sorunlarını ortaklaşa ele alacak

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kentle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Vali Yerlikaya’nın konuşması şöyle: “3 Kasım’da İstanbul Valiliği görevine başlar başlamaz daha kendimize gelemeden seçim süreci başladı. Seçim süreci 6.5 aya aşkın bir sürede devam etti. Daha önce İstanbul’un hiç görmediği, tecrübe etmediği bir seçim yaşandı. Dün Çekya Başbakanı ve Ticaret Bakanı Heyeti bizimle beraberdi. Valiliğimizi ziyaret ettiler. 10,5 milyon nüfustan bahsetti. Bizim İstanbul’da 10,5 milyon nüfusluk bir seçmenimiz var. Hem Haziran ayındaki hem de Mart ayındaki seçimlerde katılım oranı yüzde 85 civarındaydı. Bu her seçim artmaya devam ediyor. Güçlü bir katılım var. Valiliğin 2 tane önemli görevi var: 1.’si seçimin huzur ve güven dolu bir ortamda yaşanması. 2.’si de 74 tane Seçim Kurulumuz var onlara lojistik destek sunmak. Bizim konuşmalarımız sağa, sola, yukarıya, aşağıya çekilmesin diye biz biraz kendimizi geri çekeriz. Dolayısıyla bu süreç bitti artık 4.5 – 5 seneye yakın bir dönemde seçim yok. Odaklanacağımız tek mesele var: Hayatın içindeki meselelerle ilgilenmek. Buna odaklanma zamanı geldi diyoruz.

 

‘Hiçbir zaman vilayette kalan bir Vali olmayacağım’

 

Dolayısıyla kendi çalışma takvimime kısıtlama getirdim. Yarım gün Valilikte yarım gün dışarda olacağım. Hiçbir zaman vilayette kalan bir Vali olmayacağım. Seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na mührü verdik. Bizim bir idari geleneğimiz var. Ekrem İmamoğlu, Valiliğimize geldi. 1 - 1,5 saat bizle sohbet etti. Bir 10 gün sonra ben onu iade-i ziyarete gittim. Seçilmiş İlçe Belediye Başkanları da dâhil hepsini tek tek ziyarete gidiyorum. Onların bana gelmelerini beklemeden. Haklarını vereyim aralarında daha ben onlara gitmeden bana gelenler oldu. Bunlar “Dostlar alışverişte görsün” ziyareti değil yürekten, candan ziyaret ediyoruz.

 

 

'Hep beraber İstanbulluların sorunlarını çözmeliyiz'

 

Vatandaşlar seçimini yaptı. Meclis Üyelerimiz, Başkanlarımız, Kaymakamlarımız ile de biz onlara hizmet edeceğiz. Pilavı, yoğurdu nasıl yediğimi onları ziyarete giderek anlatıyorum. 4 - 5 tane arkadaşımız kaldı ziyaretine gidemediğim. Az kaldı onlarla da buluşup ziyaretleri bitireceğim. Bir kahvaltı düzenleyip nasıl beraberce çalışacağımız ile ilgili planlarımı onlarla paylaşacağım. Buna şehrimizin ihtiyacı var. Her konuda, her meselede. Hep beraber İstanbulların sorunlarını çözmeliyiz. İstanbulluların teşekkürü size de bana da hepimize de yeter de artar.

 

'Sigortasız, kaçak çalışan düzensiz göçmenle mücadele edeceğiz'

 

Belediye ve Parti ayrımına gitmiyoruz. Belediyelerin hepsi bizim belediyemiz. Öyle bir sorunlar tespit ettik ki bizim şehrimizde kayıtlı 548.000 Suriyeli var. Türkiye’deki 23 şehrin nüfusundan daha büyük bir nüfus. Bizim şehrimizde 540.000 ikamet izinli yabancı var. Ne yapar? Hemen hemen 1.100.000 yapar. Biz kayıt dışı olan düzensiz olan kaçak göçmenle uğraşıyoruz. Sigortasız, kaçak çalışan düzensiz göçmenle mücadele edeceğiz. Kaçak çalışan Suriyelilerin sigortaları yapıldı. İstanbul’da kaçak şekilde Suriyeli çalışmasını istemiyoruz Suriyelilerin sigortalanmasını istiyoruz. Böylelikle sigortasız işçi çalıştırılmasının önüne geçmiş olacağız. İstanbul’da düzensiz göç ve kayıt dışı istihdamın önüne geçmek zorundayız. Deniz kıyılarıyla ilgili ruhsat alan vatandaşlarımız var. Biz burada, herkesin deniz kıyısından yararlanması için çalışmalar yapacağız. 1 Eylül’de balık sezonunu açtık. Balık sezonu balıkçılarımız için hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi