Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini de taşıyan Ufuk Korveti 14 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen törenle teslim edilecek. Gemi, ağır iklim ve deniz şartlarında, uluslararası sular dahil 45 gün kesintisiz seyir yaparak milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek.

 

İstanbul Tersanesi'nde inşa edilen test ve eğitim gemisi Ufuk (A-591), 14 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen törenle teslim edilecek.

 

 

Kendi savaş gemilerini yapabilen az sayıdaki ülkeden biri haline gelen Türkiye, deniz gücünü artırma yönündeki çabalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Türk savunma sanayisinin son dönemde inşa ettiği bir deniz platformu daha güvenlik güçlerinin hizmetine giriyor.

 

TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul göreve hazır

MİLGEM Projesi'nde ilk 4 gemiden sonra kritik bir halkayı oluşturan, aynı tekne formu üzerine inşa edilen gemi, 9 Şubat 2019'da denize indirilmişti.

 

99,5 metre boyu, 14,4 metre azami genişliği, 2 bin 400 ton deplasmanı ve 3,6 metre su çekimiyle Deniz Kuvvetleri filosuna katılacak Ufuk Korveti'ne 10 tonluk bir helikopter iniş yapabilecek.

 

 

STM ana yükleniciliğinde inşa edilen Ufuk Korveti'nin komuta kontrol, elektronik sistemler ve test eğitim sistem donanımları ASELSAN tarafından sağlandı.

 

Ufuk Korveti, ağır iklim ve deniz şartlarında, uluslararası sular dahil 45 gün kesintisiz seyir yaparak milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek.

 

Korvet, milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor.

 

7DENİZ 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi