Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin en ağır yaşandığı yıl olan 2020 yılı birçok sektör açısından büyük sıkıntıların yaşandığı bir yıl oldu. Sıkı tedbir ve denetimlerle geçen 2020 yılını tersaneler açısından değerlendiren Yalova Altınova Tersane Girişimcileri San. ve Tic. A.Ş. Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, Covid-19 ile mücadele kapsamında en üst düzeyde tedbir aldıklarını tedbir ve virüse karşı artan bilinç ve dikkat sayesinde tesisler içinde bir bulaşma sorunu yaşamadıklarını belirtti. Gemi inşa tesislerinde erken teşhis ve filyasyon tedbirlerinin çok iyi uygulandığını aktaran Uzun, “2020 yılı Yalova Altınova Tersane Bölgesinde; aldığımız yoğun pandemi tedbirlerine ve maalesef yaşanan uluslararası dolaşım güçlüklerine rağmen, tüm sektör çalışanlarının emek ve gayretleriyle başarılı bir yıl oldu” dedi.

 

Yalova’da gemi inşa sektörünün istihdamının 2020 yılı son aylarında 25 binin üzerine çıktığını dile getiren Uzun, “bu Yalova’nın toplam özel sektör istihdamının yüzde 41 ‘i Altınova ilçesinde ise yüzde 83’üdür” dedi.

 

2020’de 63 yeni inşa projesi

Yunan gemi sahipleri daha fazla suezmax için imzaları attı Yunan gemi sahipleri daha fazla suezmax için imzaları attı

 

2020 yılı yeni inşalara da işaret eden Uzun, “2020 yılında tesislerimizde; toplam 850 milyon dolar değerinde 63 yeni inşa projesi (2 yüzer havuz, 61 gemi ve tekne) teslimedilmiş yıl boyunca havuzlarda, kızaklarda ve iskele/ rıhtımlarda toplam 890 adet gemiye yaklaşık 600 milyon dolar tutarında bakım onarım yapılmıştır. Bakım onarımların içinde enerji gemileri de dahil önemli dönüşüm/tadilat projeleri de vardır” ifadelerini kullandı.

 

 

2021 90 yeni inşa projesi devam ediyor

 

2021 yılında da pandeminin etkilerinin devam edeceğini ve alınan tedbirler ve yükselen farkındalık ile sürdürülebilir bir yaklaşım oluşturularak korunmanın devam edeceğini kaydeden Uzun, şunları söyledi; “2021 yılında 90 yeni inşa projesi devam etmektedir. Ayrıca, Altınova tersane bölgemizin dışbükey kıyı yapısı nedeniyle daha birçok havuzun komşu tesisleri ve deniz trafiğini etkilemeksizin güvenle işletilmesi mümkündür ve bakım onarım konusunda yüksek talep vardır.

 

Bakım onarımda yapılan; balast arıtma sistemleri ve baca gazı yıkama sistemleri tadilatları, gemilerin çevreye etkisinin azaltılmasında çok faydalı işlemlerdir. Gerek bakım onarımda gerekse yeni inşada uygulanan yeni teknoloji ve tasarımlar, tersanelerin çevrenin korunmasına çok önemli katkılarıdır.

 

Hızlı gelişimimizi sürdürüp, ülkemize katkılarımızı arttırmayı hedefliyoruz. Ülkemiz Avrupa’nın yeni inşa ve bakım onarım üssü olma yolundadır.  Coğrafi konumumuz büyük bir avantajdır; kalite, hız, güvenlik ve çevre hassasiyeti, her ihtiyaca hızlı yanıt verebilecek çeşitlilik sağlayabilmemiz bizi hedefimize taşımaktadır.”

 

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi