Denizcilik Genel Müdürlüğü, dünyanın en önemli liman rejimleri arasında değerlendirilen Paris Liman Devleti Kontrolü Mutabakatı (Paris MoU) Komitesi 54. toplantısının 2020 teftiş sonuçları yayınlandı. Denizcilik Genel Müdürlüğü internet portalında yayınlanan Paris MoU yıllık raporuna göre, bayrak devletleri ve tanınmış kuruluşlar için kabul edilen yeni performans listeleri onaylandı.

 

1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak listede "Beyaz, Gri ve Siyah" kalite bayraklarına göre Türk bayraklı gemiler bir kez daha tarihin en düşük tutulma oranına ulaşarak bir yılda 9 basamak ilerleyerek 16'ıncı sıraya yükseldi.

 

"Beyaz, Gri ve Siyah (WGB) Listesi" kalite bayrakları, gemilerin denetim ve gözaltı sayısına göre düzenleniyor. "Beyaz Liste" en az alıkonulma kaydına sahip gemilerin bayraklarının yer aldığı listedir. Ortalam performansa sahip gemiler ise "Gri Liste"de gösterilir.

 

2020 yılında “Beyaz, Gri ve Kara Liste”de toplam 70 bayrak listelendi. Bunlaran 39'u Beyaz Liste'de, 22'si Gri Liste'de ve 9'u da Kara Liste'de yer aldı. 

 

Beyaz Liste 

 

 

Gri Liste 

 

ABD’den Japonya'ya nükleer enerjili uçak gemisi ABD’den Japonya'ya nükleer enerjili uçak gemisi

 

Kara Liste

 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi