Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Senatosu'nda onaylanan Doğu Akdeniz Güvenlik ve Enerji Ortaklıı tasarısının Rusya – Kıbrıs ilişkilerini bozmaya yönelik olduğunu vurgulayarak, yasalaşmması halinde bunun sonuçlarını gözden geçireceklerini belirtti.

 

Sputnik'te yer alan habere göre, tasarı hakkında yazılı bir açıklama yayınlayan Rus Dışişleri, "Bağımsız ve egemen bir ülkeyi Moskova veya Washington arasında suni seçim yapmaya zorlayan her türlü girişimi tüm olası norm ve tüzüklerin en kaba ihlali olarak görüyoruz. Bu bağlamda, bu belgenin kabul edilmesi halinde, bunun sonuçlarını dış politikamızda ciddi şekilde göz önünde bulunduracağız" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da temiz denizcilik yakıtları için yüzde 40 üretim kriteri Avrupa'da temiz denizcilik yakıtları için yüzde 40 üretim kriteri

 

'Kimsenin hakkı yok'

 

Söz konusu tasarının olası sonuçlarının Rusya ve Kıbrıs arasındaki işbirliği için bir dizi soru işareti yarattığını kaydeden bakanlık, şöyle devam etti: "Kıbrıs-ABD işbirliğini geliştirme kapsamında hazırlanan bu yasa tasarısı, doğrudan Rusya-Kıbrıs işbirliğini bozma amacı taşıyan hükümler içeriyor. Rusya, diğer ülkeler arasındaki ilişkilere müdahale edilmemesi ilkesine her zaman sıkı biçimde bağlıdır. Hiç kimsenin Kıbrıs Cumhuriyeti ile uzun yıllardır yürüttüğümüz verimli diyaloğa müdahale hakkına sahip olmadığını düşünüyoruz."

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi