Avrupa'da temiz denizcilik yakıtları için yüzde 40 üretim kriteri Avrupa'da temiz denizcilik yakıtları için yüzde 40 üretim kriteri

ABD Federal Mahkemesi, Singapur merkezli Pacific Carriers Limited'e (PCL), Gemilerden Kaynaklanan Kirliliği Önleme Yasası'nı ihlal etmekten, adaleti engellemekten ve 2003 yapımı dökme yük gemisi Pac Antares'te tehlikeli madde olan yükün ABD Sahil Güvenlik'e bildirimde bulunmamaktan suçlu bularak mahkum etti.

 

8 suçlamayı kabul eden şirket 12 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Ayrıca 4 yıl süreyle gözaltına alındı ve kapsamlı bir çevresel uyum planı uygulaması emredildi.

 

PCL, gemideki mürettebatın, Nisan ve Eylül 2019'da yağlı sintine suyunun ve yağ atığının denize boşaltılmasını geminin petrol kayıt defterine bilerek kaydetmediğini itiraf etti.

 

Şirket ayrıca mürettebatın yağlı çöpleri ve plastikleri denize attığını ve çöp kayıt defterini tahrif ettiğini de kabul etti.

 

Geminin baş mühendisi Wenguang Ye, petrol kayıt defterinde sahtecilik yapmaktan suçunu kabul etti ve 5.500 dolar para cezasına çarptırıldı ve bir yıllığına Amerika Birleşik Devletleri'ne girmesi yasaklandı.

 

Pac Antares gemisi daha önce de yağlı sintine suyunun denize deşarj etmekten dolayı yargılanmış ve 2.1 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

 

Başsavcı Yardımcısı Jonathan Brightbill, "Kirlilik kontrol yasalarımızdan bu tür kasıtlı kaçışlara müsamaha gösterilmeyecektir" dedi. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi