Yapımı devam eden Galataport Projesi’nde sona doğru gelinirken dünyanın en büyük cruise şirketleri de İstanbul’a demir atmanın sabırsızlığını yaşıyor. İstanbul’u 2020’de ana limanlarından biri olarak belirleyen Princess Cruise Dünya Satış Başkanı Trey Hickey, “Kruvaziyer seyahatleri içerisinde en çok ilgi çeken turlar Akdeniz turlarıdır. Akdeniz seyahatleri içerisinde de en çok merak edilen destinasyon ise İstanbul. Son derece ekzotik ve inanılmaz tarihi geçmişe sahip bir şehir. İnsanlar burada alışveriş yapmak, tarihi sokaklarda gezmek istiyorlar" dedi.

 

Yunan adalarına kapıda vize uygulamasıyla ilgili yeni detaylar Yunan adalarına kapıda vize uygulamasıyla ilgili yeni detaylar

‘Barseloca ve Atina’nın önüne geçme şansımız var’

 

Türkiye’nin 4-5 yıl aradan sonra yolcu gemilerini ağırlamaya başlamasının ekonomik, moral ve motivasyon açısından çok değerli olduğunu belirten Princess Cruise Türkiye Naivosa Genel Müdürü Tolgar Bıyıklı, “Öncelikle İstanbul'un, ardından Kuşadası'nın tekrar devreye girmesi hem Türk yolcuya hem de ülkeye gelecek olan harcama potansiyeli yüksek yabancı müşterilerin memnuniyeti açısından pozitif etki yapacak. Birçok gemi şirketi bu sene az sayıda turla geliyor. Ancak 2020 ve 2021 için planlarına İstanbul, Kuşadası İzmir, İstanbul ve hatta Bodrum'u almaya başladılar” diye konuştu.

 

 

İstanbul limanının tekrar devreye girmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Tolgar Bıyıklı "Liman tam kapasiteli ile hizmete girecek. Ancak Barselona-Atina gibi limanlarla kıyaslandığında kapasite olarak çok yeterli değil. Bir süredir planlanan Yenikapı'ya yapılacak Kruvaziyer limanın da gerçekleşmesiyle onların önüne geçme şansımız var” ifadelerini kullandı.

 

Havadan görüntülendi

 

2016 yılı sonunda başlayan Salıpazarı (Galataport) Kruvaziyer Limanı projesi inşa çalışmasında yıkılan binaların yerine yenileri yükseliyor. Havadan görüntülenen proje alanında işçilerin ve iş makinelerinin hummalı bir şekilde çalıştığı görülüyor.

 

 

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi