Çin'in en büyük holdinglerinden biri olan HNA Group Cuma günü yaptığı açıklamada, alacaklılarından bazılarının şirketin iflas ve yeniden yapılanması için Hainan'daki Yüksek Halk Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu duyurdu.

 

HNA, toplam borçları 700 milyar RMB'ye (107 milyar ) ulaşan büyük bir borç kriziyle uğraşıyor. Grup geçen yıl yerel yönetimden yardım istedi ve Hainan hükümeti grubun borç sorunlarını çözmeye yardımcı olmak için bir çalışma grubu kurdu.

 

Grup, adli bir inceleme ve olası borç tasfiyesi yapmak için mahkeme ile işbirliği yapacağını ve bu dönemde şirketin sorunsuz işlemesini sağlayacağını söyledi.

 

HNA'nın amiral gemisi, Çin'deki en büyük özel havayolu olan Hainan Airlines'dır. Grup ayrıca denizcilik, teknoloji, turizm, emlak ve finans dahil olmak üzere birçok başka sektöre de girdi.

 

HNA'nın önceki nakliye baskını, Çin'in en yüksek profilli patlama ve düşük nakliye vakalarından biri olan feshedilmiş yan kuruluşu Grand China Logistics tarafından yönetildi.

 

HNA Technology, eski adıyla Tianhai Investment ve ondan önce Tianjin Marine olarak bilinen, Aralık ayında 2012 yapımı iki adet 176.000 dwt capesize dökme yük gemisinin satın alınmasıyla armatörlük sektörüne yeniden girdi.

 

HNA Group, nakliyenin yanı sıra, şu anda VesselsValue verilerine göre beş konteyner gemisi ve dört VLCC tankeri içeren dokuz gemiden oluşan bir sipariş defterine sahip olan Jinhai Tersanesi'ni de kontrol ediyor.

ABD, Gazze kıyısına iskele inşasına başladı ABD, Gazze kıyısına iskele inşasına başladı

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi