Denizciler Uluslararası Yardım Fonu (SIRF), denizciler ve Covid-19'dan etkilenen ailelerine destek için yürüttüğü yardım kampanyasında 1 milyon dolar toplama hedefine ulaştı.

 

SIRF tarafından toplanan yardımın son olarak Japon denizcilik devi NYK Line'ın büyük bağışıyla 1,17 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor.

 

ABD’den Kızıldeniz’de balistik füze hamlesi ABD’den Kızıldeniz’de balistik füze hamlesi

Pandeminin Hindistan'da felaket boyutlara ulaştığı mayıs ayında yapılan yardım çağrıları sonucunda The Seafarers' Charity, The Mission to Seafarers, ISWAN, Sailors' Society ve Stella Maris'in yanı sıra birçok denizcilik STK'ları ve firmaları denizciler ve ailelerine destek olmak için bir araya gelerek acil bir yardım girişimi olan SIRF'ı kurdular. 

 

SIRF, 3 aydan kısa bir sürede tamamı denizcileri ve ailelerine yardım etmek amacıyla 1 milyon dolardan fazla para topladı. SIRF, denizcilere fon sağlanmasının yanı sıra, çovuklar için uzman bakımı, Covid-19 sonrası tıbbi bakım, danışmanlık ve terapi sağlamak için fon sağlıyor. 

 

SIRF üyesi Catherine Spencer, "1 milyon ABD doları hedefimizi aştığımız için heyecanlıyız. Bu hedefe üç aydan kısa bir sürede ulaşmış olmak, denizciliğin küresel topluluğu için harika bir kanıt. Büyük ve küçük tüm bağışçılarımız denizcileri desteklemek için seferber oldu. Ve her bir dolar, en çok ihtiyacı olanlara destek olarak yardımcı oldu."

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi