Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük LNG üreticisi Katar, büyüyen ihracat ihtiyacı için Çin’in ürettiği 174 bin metreküp yük kapasiteli 16 adet sıvılaştırılmış doğalgaz gemisi satın alacak.

 

Katar devlet petrol ve doğalgaz şirketi Qatar Petroleum geçen yıl düzenlediği ve LNG endüstrisindeki en büyük ihale olan 60 LNG gemisi imalatı (sayının 100’e çıkarılması seçeneği ile) ihalesi kapsamında bir anlaşma imzaladı. Qatar Petroleum, Çin Devlet Gemi Üretim Şirketi’ne (CSSC) bağlı Hudong Zhonghua ile video konferans yöntemiyle 2,86 milyar dolar değerinde bir imalât projesi anlaşması imzaladı.

 

Proje kapsamında Qatar Petroleum, Hudong Zhonghua’nın tasarlayıp ürettiği, 174 bin metreküp yük kapasiteli 16 adet sıvılaştırılmış doğalgaz gemisi satın alacak.

 

Söz konusu gemilerin, muadillerinden 800 metreküp daha fazla yük kapasitesine sahip olduğu belirtildi. Yeni tip gemilerin, ayrıca daha az yakıt harcadığı kaydedildi.

 

Hudong Zhonghua, şu ana dek toplam 21 LNG gemisi üretti.

Avrupa Parlamentosu 'İran'a daha fazla yaptırım' kararını onayladı Avrupa Parlamentosu 'İran'a daha fazla yaptırım' kararını onayladı

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi