Federal sağlık görevlileri, Florida da dahil olmak üzere ABD eyaletlerinin çoğunda koronavirüs enfeksiyonları arttıkça ABD'nin yolcu gemilerine yönelik yasağını 30 Eylül'e kadar uzattı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi gemilerde “devam eden” koronavirüs salgınları nedeniyle 30 Eylül'e kadar ABD sularında yolcu gemileri yasaklanmasının uzatıldığını duyurdu. 


CDC'den elde edilen verilere göre, 1 Mart'tan 10 Temmuz 2020'ye kadar olan 34 ölümün yanı sıra yolcu gemilerinde toplam 2.973 koronavirüs vakasını tahmin ediyor. CDC, "Bu veriler ayrıca 123 farklı yolcu gemisinde toplam 99 salgın vatkası ortaya çıkardı.

 

Ajans, CDC Direktörü Dr. Robert Redfield tarafından imzalanan duyuruda kruvaziyer endüstrisinin virüsün gemilerine bulaşmasını kontrol etmediğini söyledi.

 

CDC, şu anda azaltılmış mürettebatlarla faaliyet gösteren yolcu gemilerinin virüsün bulaşmasını önlemek için tasarlanmış uygulamalara uyup uymadığından endişe duyduğunu söyledi. CDC endişelerinin “yolcu operasyonlarına devam etmeden önce daha fazla işlem yapılması gerektiğini vurgulayın” dedi. Sipariş, 250 veya daha fazla yolcu taşıyabilen gemileri kapsar. CDC, yolcu gemilerinin çoğu kentsel ortamdan daha kalabalık olduğunu ve yalnızca gerekli mürettebat gemide kalsa bile virüs yayılmaya devam ettiğini söyledi.


24 TEMMUZ'DA SONA ERECEKTİ


Sefer açılması yasağının CDC yönergelerine göre 30 Eylül 2020'de değişiklik yapılana kadar yürürlükte kalacakğı bildirildi. Yasağın 24 Temmuz'da sona ermesi bekleniyordu. CDC bildirisine göre, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı (HHS) başlangıçta 14 Mart 2020'de “No Sail Order” ı imzaladı ve burada yolcuların koronavirüs salgınlarından etkilenen gemilerden çıkmasını kısıtladı. CDC, gemilerdeki hastalığın yayılmasını kontrol etmek için çalıştığını ve bunun da enfeksiyon oranını yavaşlatmak için tahmini 38.000 kişi saat harcadığını bildirdi.


GELECEK İÇİN GÜVENLİK

Avrupa'da temiz denizcilik yakıtları için yüzde 40 üretim kriteri Avrupa'da temiz denizcilik yakıtları için yüzde 40 üretim kriteri


Geçen ayın sonlarında, Uluslararası Cruise Lines Uluslararası Birliği, gemilerin yaz boyunca ABD limanlarından sefere çıkamayacağını duyurdu. CDC'nin ABD sularındaki kruvaziyer gemilerine yönelik genişletilmiş yasağıyla birlikte, dernek, kruvaziyer hatlarının 15 Eylül'e kadar gönüllü olarak kapanmayı uzatmaya karar verdiklerini söyledi.

 

Açıklamasında “Gelecekteki yolculuklarının sağlıklı ve güvenli olacağından ve en son koruyucu önlemleri tam olarak yansıtacağından emin olsak da, yolcularımızın ve mürettebat üyelerimizin yüksek yararını sağlamak için dikkatli olmanın uygun olduğunu düşünüyoruz, dedi. En son CDC duyurusu, ABD finans sektörünü tehdit eden, işletmeleri tekrar kapanmaya ve ekonomiyi tekrar dondurmaya zorlayan düzinelerce eyalette yükselen koronavirüs enfeksiyonlarının ardından geldi.


PANDEMİNİN VURDUĞU KRUVAZİYER SEKTÖRÜ


Koronavirüs pandemisi ve Florida'daki COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle plajdaki kalabalıklar tatil hafta sonu için normalin altındaydı. 14 Haziran'da Miami Herald, en az 42.000 işçinin maaşsız olarak yolcu gemilerinde mahsur kaldığını ve bazılarının endüstrinin kapanmasından üç ay sonra hala COVID-19'dan muzdarip olduğunu bildirdi.

Denizde birkaç yüksek profilli salgının ardından kruvaziyer hatları Mart ayı ortasında sefere çıkamadı. Japonya'dan karantinaya alınan Carnival Corp.'nun Diamond Princess gemisinde 600'den fazla kişi hastalandı. On dört yolcu öldü. Yaklaşık 3.000 Carnival Cruise Line çalışanı bu ayın başlarında Hırvatistan'da Avrupa’dan ülkelerine dönmek için yola çıktı. MSC Cruises, 1.000'den fazla Hintli mürettebat üyesini Avrupa ve Güney Amerika'dan charter uçuşları ile uçurdu. Herald'a göre, Royal Caribbean da geçen hafta Yunanistan, Dubai, Amerika Birleşik Devletleri ve Barbados'tan 1200'den fazla Filipinli mürettebat üyesini evlerine uçurdu.

Birçok Karayip ülkesi, yolcu gemilerinin, koronavirüs vakalarında ani artışlara neden olacakları endişesi nedeniyle limanlarına yanaşmalarına izin vermedi. Sadece Barbados havaalanlarından mürettebatın ülkelerine geri dönüş uçuşlarına izin verdi. Mayıs ayında, dünyanın en büyük kruvaziyer şirketi Carnival Corp., koronavirüs pandemisi nedeniyle yüzlerce çalışanı işten çıkaracağını duyurdu. Şirketin CEO'su Arnold Donald, işten çıkarmalar ve maaş kesintilerinin kruvaziyer yolculuğunda duraklama devam ederken “gerekli” olduğunu söyledi. Carnival Corp bir e-postayla, ABD'deki etkilenen çalışanların çoğunluğunun Florida, California ve Washington eyaletinde bulunduğunu bildirdi. Şirket, yaklaşık 3.000 çalışandan oluşan bir işgücünü oluşturan Florida'da 820 pozisyonu ortadan kaldırdı ve 537 çalışanı altı aya kadar izne çıkardı.

Editör: Haber Merkezi