Fransa'nın batı kıyılarında dışarıdan çarpışma belirtisi göstermeden, anormal sayıda yüzgeç balinasının bulunması, uzmanlar arasında potansiyel bir viral patojen konusunda endişelere yol açıyor.

 

Pazartesi günü deniz biyologları, ölümlerin nedenini bulmak amacıyla numune almak için deniz memelilerinden birini parçalara ayırdı.

 

Geçtiğimiz bir buçuk ay içinde, en az altı yüzgeçli balina - mavilerden sonra en büyük ikinci balina türü - ölü bulundu. Hepsi yetersiz beslenmiş, kalp ve solunum sistemlerinde kanama olduğuna dair kanıtlar gösteriyor.

 

En son Cuma günü Saint-Hilaire-de-Riez yakınlarında yaklaşık 16 metre boyunda ve tahmini 10 ton ağırlığında bir balina görüldü.

 

 

İnsanlar, deniz canlılarının yaşam ortamını kirteliyor

 

Husiler: Aden Körfezi'nde bir İsrail gemisini vurduk Husiler: Aden Körfezi'nde bir İsrail gemisini vurduk

Ceset üzerinde çalışan araştırmacı Willy Dabin, Reuters haber ajansına verdiği demeçte, “Neredeyse bir salgın gibi ölümlerde anoral bir artış var” dedi. İnsanların balinaların yaşam alanlarının bozulmasına katkıda bulunduğunu belirten Dabin, “Ya gıda varlığını etkileyerek ya da yaşam ortamını kirleterek. Bu da balinaları hastalığa karşı daha savunmasız bırakabilir” dedi.

 

Bu yüzgeçli balinaların bir gemi tarafından vurulduğuna veya bir trol ağına takıldığına dair herhangi bir açık belirtisi olmasa da, insan deniz trafiği ve plastik atıklar, yüzgeçli balinalar için tehdit oluşturmaya devam ediyor.

 

Dünya Yaban Hayatı Fonu (WWF), İtalya, Monako ve Fransa arasında deniz memelilerinin korunması için bir anlaşmaya tabi bir deniz alanı olan Pelagos kutsal alanında her yıl 10 ila 40 yüzgeç balinasının balık ağları veya gemiler nedeniyle ölüyor. Önümüzdeki 10 yıl boyunca deniz trafiğinin her yıl yüzde 4 artacağını öngören WWF'ye göre, bu türden daha fazla kaza riski muhtemeldir.

 

Dünyada 1 milyondan fazla türün insan kaynaklı nesli tükenme tehdidi altında

 

Birleşmiş Milletler tarafından geçen yıl yayınlanan bir rapora göre, genel olarak, dünya genelinde bir milyondan fazla kara ve deniz türü insan faaliyeti nedeniyle nesli tükenme tehdidi altındadır . Bu, insanlık tarihindeki diğer dönemlere kıyasla rekor bir rakamdır.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi