ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ABD'de kruvaziyer endüstrisinin yolcu operasyonlarının yaz ortasına kadar yeniden başlatılması için "kararlı" olduğunu belirterek, onayları hızlandırmak için yeni adımları açıkladı.

 

CDC, yaptığı açıklamada, "Bir gemi, mürettebatının yüzde 98'inin ve yolcularının yüzde 95'inin tamamen aşılanmış olduğunu onaylarsa, o gemi simüle edilmiş seferleri atlayabilir ve doğrudan açık deniz yolculuğuna geçebilir" denildi.

 

CDC, öngörülen 60 günden, simüle edilmiş yolculuk başvurularına beş gün içinde yanıt vereceğini söyledi.

 

Yolcular ve mürettebat için test ve karantina gereksinimlerini, diğer adımların yanı sıra tamamen aşılanmış bireyler için sunduğu kılavuza uygun hale getirecek şekilde güncelleyeceğini de ekledi.

 

CDC, yaz ortasında yelken açmaya hazır hale gelmenin birçok büyük kruvaziyer hattının açıkladığı hedeflere uygun olduğunu belirterek, "Seyir asla sıfır riskli bir aktivite olmayacak" dedi.

 

Açıklamada, kruvaziyer hatlarının planlarının incelemesinin dört gözle beklediği belirtildi.

 

Kruvaziyer şirketi üst düzey yöneticileri, sağlık uzmanları ve Beyaz Saray yetkilileri ile bir araya gelerek salgın hastalıklara maruz kalan sektörün işe dönmesinin yollarını ele aldı.

 

Kruvaziyer sektörünün en büyük oyuncularından olan Carnival Corp, CDC talimatlarını "uygulanamaz" olarak nitelendirerek, Birleşik Devletler yelken açmasına izin verilmemesi durumunda yolcu gemilerinin ana limanlarını dünyanın diğer bölgelerine kaydıracağını açıklamıştı.

"Kruvaziyerde parlak günlere dönüş 2025’ten sonra mümkün" "Kruvaziyerde parlak günlere dönüş 2025’ten sonra mümkün"

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi