Bir Türk şirketine kuru yük gemisi Yunanistanʹın Mikonos adası yakında kayalıklara oturdu. Parçalanma tehlikesi geçiren ve kayalıklardaki bir mağaraya saklanarak yardım gelmesini bekleyen 12 personel ise 24 saat sonra kötü hava şartları nedeniyle güçlükle yapılabilen operasyon sonrası kurtarıldı.
Yunan denizlicilik sitesi ʹwww.maritime-executive.comʹun haberine göre, İstanbul Tuzla Limanıʹndan KKTCʹnin Gazimağusa Limanıʹna gitmek üzere demir alan 114 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğindeki ʹLittle Şeşmaʹ isimli kuru yük gemisi geçen 23 Aralıkʹta sabaha karşı, Yunanistanʹın Egeʹdeki turizm cenneti Mikonos adası yakınlarında motor arızası yaptı. Fırtınanın da etkisiyle sürüklenen gemi Mikonos adasının güneyinde bulunan Dragonisi kayalıklarına oturdu. Hasar görerek su almaya başlayan gemideki 9ʹu Ukrayna, 3ʹü Azerbeycan uyruklu mürettebat kurtarma salı ile canlarını kurtarıp, kayalıklardaki bir mağaraya sığınarak yardım istedi.
Şiddetli hava muhalefeti nedeniyle yaklaşık 24 saat sonra Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri ve Hava Kuvvetleriʹne ait helikopterlerle kurtarılan gemiciler Mikonos adasına götürüldü. Gemiyi ise 3 römorkör yardımıyla kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.ʹLittle Şeşmaʹ isimli kuru yük gemisinin geçen 21 Aralıkʹta Tuzla Limanıʹndan sefere çıktığı belirtildi.
DHA