Fransa merkezli nakliye şirketi CMA CGM'nin 1.05 milyar Euro (1.1 milyar Dolar) kredi aldığı belirtildi.

Yıkılan köprüden nehre düşenlerin 6'sının öldüğü tahmin ediliyor Yıkılan köprüden nehre düşenlerin 6'sının öldüğü tahmin ediliyor

 

Kredinin, BNP Paribas, HSBC Fransa ve Société Générale konsorsiyumu tarafından düzenleneceği ve Fransız Hükümeti tarafından yüzde 70 garantili olacağı kaydedildi. 

 

Kredi aynı zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı Mart ayında kurulan devlet garantili kredi programının bir parçası olduğu ifade ediliyor.

 

Kredi, salgının yol açtığı küresel ekonomideki belirsizliklere karşı CMA CGM'nin elince bir hayli güçlendirecek.

 

CMA CGM Yönetim Kurulu Başkanı Rodolphe Saadê, "Bu kredi aynı zamanda bankacılık ortaklarımızın CMA CGM Group'un iş modeli ve stratejisine olan güvenlerini de gösteriyor" dedi.

 

Rodolphe Saadê, "Uzmanlığımız, bağlılığımız ve çevikliğimiz sayesinde, sağlık acil durumuna müdahale etmek için gerekli olan birkaç yüz milyon maske ve tıbbi malzeme taşıdık. Geleceğe bakacak olursak, aynı know-how'ı Fransız ve küresel ekonominin toparlanmasını desteklemek için uygulayacağız. Mevcut kriz küreselleşmenin daha dengeli ve çevre dostu ticaret biçimlerine dayanarak yeniden düşünülmesi gerektiği görüşümüzü desteklemektedir” ifadelerini kullandı. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi