Ahmetbeyli Sahiliʹndeki resmi kayıtlarda koruma alanı ve A tipi mesire alanı olarak görünen Klaros (Denizpınarı) Koyu, şantiye alanına döndü. İş makineleriyle çalışılan koyda denize dolgu yapılırken, karada da bir tesis temeli atılması dikkati çekti.
İzmir Orman ve Su işleri Bakanlığı 4ʹüncü Bölge Müdürlüğü internet sitesinde ʹKorunan alanʹ ve ʹA Tipi Mesire alanıʹ olarak yer alan Klaros (Denizpınarı) Koyu yapılaşmaya açıldı. Ahmetbeyli sahil şeridindeki 80 hektarlık Klaros Koyuʹnda, iş makineleriyle çalışma yapılıp, birçok yapı için temel atıldı. Denize dolgu yapılarak iskele oluşturuldu. Alanda yeni yollar açıldı, eğimli bölgede iki noktada hafriyat dökülüp dolgu yapıldı. Çalışmaları yapan firma koya girilmesine izin vermezken, Menderes Belediyesi yetkilileri, 3 bin kişi ve 100 çadır kapasiteli günübirlik mesire alanı olarak hizmet verilen Klaros Koyuʹnda çalışmalarla ilgili kendilerine müracaat yapıldığını ruhsatlandırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
ˮCENNET KOY PARA HIRSI İÇİN YOK EDİLMİŞˮ
Yaz aylarında her gün Kuşadasıʹndan hareket eden onlarca günübirlik gezinti teknesinin mola verdiği Klaros Koyuʹnun mahvedildiğini belirten tekne kaptanı Süleyman Ahsen, ˮTatilcilerin büyük bir keyifle denize girdiği koyda kumsal talan edilmiş. Cennet gibi bir koy daha para hırsı için yok edilmiş. İnşaat çalışmaları burada bir otel yapıldığını gösteriyor. Teknelerimizle demirlerken gözümüz gibi sakındığımız plaja dolgu iskele yapılmışˮ dedi.
Mesire yerinden sorumlu İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kara kısmında onaylanan proje çerçevesinde çalışmalar yapıldığı belirtip, ˮİzinsiz tuvalet dahi yapılamaz. Denizin doldurulması ve iskele yapılması ile ilgili konuda sorumluluk Denizcilik ile ilgili makamlar ile belediyeye aittirˮ dedi.
İzmirʹe 70 kilometre, ilçesi Menderesʹe 40 kilometre, Aydınʹın Kuşadası ilçesine ise 25 kilometre mesafedeki Klaros Koyuʹndaki mesire alanında piknik alanı, tuvalet, çardak, çadır kurulacak alanlar, market ve tuvaletler bulunuyor.
7DENİZ