Posidonia Deniz Turizmi Dijital Forumu'nun resmi açılışını yapan denizcilik ve adalar politikası bakanı Ioannis Plakiotakis'e göre, Ağustos ayında Avrupa'da yelken açması planlanan 60 kruvaziyer gemisinin yarısından fazlası Yunan sularında konuşlandırılacak.

 

CLIA Global Başkanı ve MSC Cruises Pierfrancesco Vago, açılış konuşmasında Yunanistan'a gösterdiği çabalardan ötürü övgüde bulunarak, "40 yolcu gemisinin Yunan sularında faaliyet göstermesi bekleniyor ve 45 limanın yolcu, mürettebat ve gemilerin etkilemeden geçişlerini kolaylaştıracak şekilde geliştirilmiş kendi acil durum planları var" dedi.

 

TUI Yunanistan'ı seçiyor

 

TUI Cruises , Mayıs ayında Girit'ten operasyonlarına yeniden başladı ve Yunanistan'a Kandiye'den iki farklı güzergahla seferler sunmayı planlıyor. TUI Cruises CEO'su Wybcke Meier, "Daha fazla seyahat kısıtlaması kaldırılırsa, diğer seyahat programlarına geri döneceğiz. Şu an için Mayıs-Ekim arasında, sunduğumuz tek destinasyon Yunanistan" dedi.

 

Dijital yeşil sertifika

 

Kısıtlamalar ve seyahat protokolleri nedeniyle kıtalararası destinasyonlardan koptukları için bu yaz daha fazla Avrupalı'nın bölgeyi dolaşmaya başlayacağını tahmin ettiklerini belirten MSC Cruises  CEO'su Gianni Onorato, "Dijital yeşil sertifika (AB çapında COVID - 19 seyahat kartı) daha fazla Avrupalı'nın Avrupa'ya odaklanmasına izin verecek ve Yunanistan onlar için ana varış noktalarından biri olacak" dedi.

 

Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başladı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başladı

Costa Group, Yunan varlığını genişletiyor

 

Costa Group ve Carnival Asia grup CEO'su Michael Thamm ise şunları söyledi; "Yunanistan, ülkenin doğal güzelliğini görmek için seyahat etmek isteyen Almanlar, İtalyanlar ve Fransızlar için bir durak. Yunanistan'daki varlığımızı Aralık ayına kadar genişletmek istiyoruz. Her iki markamız da Yunanistan'daki faaliyetlerine yeniden başladı ve Yunanistan'a daha çok gemi gelecek."

 

'Gemi yoğunluğu bazı zorluklar yaratabilir'

 

Ancak Yunanistan'ı ana raporlama üssü olarak kullanan ve pazarı diğer tüm operatörlerden daha iyi tanıyan bir şirket olan Celestyal Cruises CEO'su Chris Theofilides'a göre popülerlik bazı zorluklar yaratabilir. Gemi yoğunluğunun altyapı sorunları nedeniyle özellikle Yunan limanlarında zor olabileceğini belirten  Theofilides, "Herhangi bir noktada yüksek hacimli misafirlerden kaçınmamız gerekir. Bu sadece yapılması gereken sorumlu bir şey değil, aynı zamanda hem misafir deneyimi hem de yerel topluluklar açısından yapılması gereken doğru şey. Salgın sonrası dünyada aşırı turizm bitmiş olabilir, ancak aynı limanlarda aynı anda çok fazla gemimiz olmadığından emin olmalıyız. Adaların aynı anda kabul edebilecekleri gemi sayısı konusunda bir planları olması gerekir. Ve liman operatörlerinin daha büyük gemileri kabul edecek altyapıya sahip olması gerekiyor."

 

 

7DENİZ - ÖZEL 

 

Editör: Haber Merkezi