İstanbul’da sermaye piyasası işlemlerine yönelik soruşturmada 20 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklananlar arasında ES Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Erol Demirbaş da bulunuyor. Böylece dosyadaki toplam tutuklu sayısı 85’e çıktı.
Soruşturma kapsamında Demirbaş’ın da aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında mal varlıkları ve sermaye piyasası araçlarına yönelik tedbir uygulanmıştı.
Demirbaş’ın Aliağa’da şirket faaliyetleri bulunuyor
Demirbaş’ın ortağı olduğu ES Denizcilik’in Aliağa’daki faaliyetleri arasında STAR Rafinerisi Sıvı Yük Limanı projesi de yer alıyor. Şirket, proje kapsamında deniz dolgusu, deniz dibi taraması ve kazıklı iskelelerin yapımını üstlendiğini belirtiyor.
ES Denizcilik’in Aliağa’daki faaliyetleri arasında STAR Rafinerisi sahasına yönelik ilave altyapı ve saha hazırlama çalışmaları da bulunuyor.
Demirbaş hakkındaki tutuklama kararıyla birlikte soruşturmanın denizcilik sektöründeki yansımaları da gündeme gelirken, adli süreç devam ediyor.





