Papara’nın sahibi Ahmet Faruk Karslı hakkında yürütülen soruşturma kapsamında el konulan lüks motor yat satışa çıkarıldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Karslı’ya ait olduğu belirlenen 2006 model MY Lady Soul adlı yatı 117 milyon TL muhammen bedelle satışa sundu.

Bozcaada'da karaya oturan tanker 12 gün sonra kurtarıldı
Bozcaada'da karaya oturan tanker 12 gün sonra kurtarıldı
İçeriği Görüntüle

TMSF tarafından yapılan açıklamada, Ferretti yapımı motor yatın mülkiyetinin Salway Turizm Yatçılık ve Taşımacılık A.Ş. adına kayıtlı olduğu, ancak soruşturma kapsamında Karslı’ya ait varlıklar arasında değerlendirilerek fona devredildiği belirtildi. Satış süreci, TMSF’nin yürüttüğü tasfiye işlemleri çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Satışa katılmak isteyenlerden, belirlenen bedelin yüzde 5’i oranında teminat talep ediliyor. Bu kapsamda teminat tutarı 5 milyon 850 bin TL olarak açıklandı. Teklif zarflarının 20 Ocak tarihinde TMSF’nin İstanbul Esentepe’deki merkezinde açılacağı ve ardından açık artırma yapılacağı bildirildi.

Yaklaşık 31 metre uzunluğundaki MY Lady Soul, 2006 yılında Ferretti Tersanesi’nde üretildi ve Custom Line Navetta 30 serisine ait. Yat, 2017 yılında kapsamlı bir yenilemeden geçirilirken, iç mekân tasarımında kullanılan ahşap işçiliği ve dekoratif detaylar klasik İtalyan yat mimarisinin öne çıkan unsurları arasında yer alıyor.

Ahmet Faruk Karslı, yaklaşık 12 milyar TL tutarındaki yasa dışı bahis gelirini aklamakla suçlanıyor. Tutuklanmasının ardından açılan dava sürecinde, şirket varlıklarının yanı sıra şahsına ait olduğu değerlendirilen birçok taşınır ve taşınmaza da el konulmuştu. Karslı’nın geçtiğimiz yıl İstanbul’un tarihi ve prestijli yapılarından Mehmet Emin Ağa Yalısı’nı satın alması da kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Soruşturma kapsamında el konulan varlıkların satış sürecinin önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.