2020 yılında sektörü bekleyen yeni yakıt uygulamalarının hayata geçmesine kısa bir süre kala, konusunda çok iyi tanınan profesyonellerden oluşan yeni bir yakıt ikmal şirketi haberi geldi.

 

Ufuk Erinç, Erdem Çoker ve Utku Ünlü'nün ulusal ve uluslararası bunker sektöründe edindikleri deneyimleri ve saygınlığı taşıdıkları UNERCO isimli yeni oluşumun önümüzdeki günlerde yakıt ikmalinin yeni adresi olması bekleniyor. Dünya denizcilik ve bunker piyasasının ABC'sini analiz etme yetkinliğine sahip olan ekip, yaptıkları yazılı açıklama ile alanlarında elde ettikleri deneyim ve güvenilirliği yeni döneme adapte etme noktasında UNERCO olarak hizmet vereceklerini duyurdu.

 

Açıklamada, uzun zamandır yaptıkları çalışmaların ve risk analizlerinin sonucunda, bu dönüşüme tamamen hazır olduklarını gördükleri için UNERCO olarak dümene geçme kararını aldıkları belirtildi.

 

Yeni yakıt uygulamalarının güvenilir ve sürdürülebilir adresi

 

IMO 2020’ye ilişkin uygulamalar konusunda planlama ve analizlerin şimdiden yapıldığını ve yeni sürece hazır oldukları belirtilen açıklamada, “Öncelikli hedefimiz yeni yakıt uygulamalarında güvenilir ve sürdürülebilir bir hizmetin adresi olmak” denildi. 30.000 metreküp terminal ve 3.200 deadweight barç kapasitesi ile hizmet vermeye başlayacaklarını belirten UNERCO ekibi, 2019 yılının son çeyreğine kadar yüzde 3,5 sülfürlü fuel oil ve yüzde 0,1 sülfürlü MGO teminine devam edeceklerini, müşterilerinin adaptasyon konusunda sıkıntı yaşamayacağına da işaret ediyor. 2020 yılı öncesinde de, yüzde 0,5 sülfürlü VLSFO ikmallemeye başlayacaklarını ve yüzde 0,1 sülfürlü MGO ikmallemeye devam edecekleri vurgulandı.

 

'Zamanda tedarik, yüksek kalite, sürdürülebilir hizmet'

"Nakliye kesintileri nedeniyle transit petrol rekor seviyelere ulaştı" "Nakliye kesintileri nedeniyle transit petrol rekor seviyelere ulaştı"

 

Nitelikli hizmet ve nitelikli ürünün birbirinin ayrılmaz parçası olduğu, sektörün itibarlı markaları ile yapacakları stratejik ortaklıkların güçlerini daha da arttıracağı kaydedilen açıklamada, UNERCO olarak 'Zamanında tedarik, yüksek kalite, sürdürülebilir hizmet' anlayışı ile hizmet verileceğine dikkat çekildi.

 

'Değişime hazır olanlar riskleri en aza indirir'

 

Operasyon tecrübeleri ve uluslararası pazardaki güvenilir ilişkilerinin, yeni dönemde büyük avantajlar sağlayacağı kaydedilirken, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik dalgalanmalardan en az etkilenecekleri stratejilere odaklandıkları belirtiliyor. Önceliklerinin, müşterilerini bu büyük endüstriyel değişime en rahat şekilde adapte etmek olduğunu açıklayan ekip “Çünkü değişime önceden hazırlananlar, riskleri en aza indirir” diyor.

 

Açıklamada, ayrıca sektörün nabzını tutarken, yayınlayacakları haftalık bültenler ve toplantılarla müşterilerini sürekli bilgilendirecekleri bir sistem oluşturdukları kaydedildi.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi