Yapılan çalışmalar sonucunda A tipi römorkörcülük teşkilat izni gerektiren İzmit Körfezi ve Nemrut Körfezinde Sanmar ve Marine Römokör şirketlerine römorkör hizmet izni verildi. İzmit ve Nemrut körfezinde bulunan iki firma: Sanmar ve Marin Römorkör bundan böyle tek yetkili olarak römorkör hizmeti verecek.

 

İzmit Körfezinde römorkörcülük hizmetleri bundan önce Dekaş/Medmarine tarafından Nemrut Körfezinde ise Uzmar Uzmanlar Denizcilik tarafından verilmekteydi. Bundan böyle Sanmar ve Marine tek yetkili olarak Römorkör hizmeti vermiş olacak. İskenderun Limanında ise Medmarine ve Uzmar şirketleri A tipi römorkör yetkili firması oldu.

 

Ambarlı'da ise hem kılavuzluk hem de römorkörcülük hizmetlerindeyse kılavuzlukta henüz durum netleşmediğinden yetkilendirme şu an için yapılamamış durumda. Burada römorkörcülükte tek başvuruyu Uzmar şirketi yaptı. Gemlik Limanında kılavuzluk teşkilatı yetkilendirmesiyse daha önce yapılmıştı. Römorkörcülükte de Gemport yetkilendirilmişti. Konuyla ilgili yeni gelişmeler oldukça bunları sizlere aktarıyor olacağız.

 

7DENİZ

Tamer Kıran'dan '23 Nisan' mesajı Tamer Kıran'dan '23 Nisan' mesajı

Editör: Haber Merkezi