1970 yılında kuruluşundan yaklaşık 52 yıl sonra, uzun yılar ikinci sırada yer alan MSC, 5 Ocak 2022 itibarıyla dünyanın en büyük konteyner hattı olarak Danimarkalı Maersk Grubu’nu geride bırakarak birinciliğe yükseldi.

 

MSC, toplam kapasitesi 4.284.728 TEU olan 645 konteyner gemisinden oluşan bir filoya ve yüzde 17 küresel pazar payına sahip.

Türkiye dahil 3 ülkeye mektup gönderildi Türkiye dahil 3 ülkeye mektup gönderildi

 

Bir dizi birleşme ve satın alma yoluyla ilk on içindeki konumlarına ulaşan diğer büyük okyanus gemilerinin çoğunun aksine, MSC'nin zirveye yükselişi tamamen organik olarak gerçekleşti.

 

Son yıllarda, MSC, esas olarak yeni inşa edilen büyük konteyner gemilerinin devreye girmesi yoluyla güçlü bir büyüme gösterdi. 2020'den bu yana, sektör tarihinde benzeri görülmemiş bir sayı olan 128 adet ikinci el konteyner gemisinin satın alınmasıyla da önemli ölçüde büyüdü.

 

2022'nin ilk çeyreğinde, MSC'nin ilk taşıyıcı satın alımını tamamlaması ve Brezilya bölgesel ve yerel nakliye ve lojistik firması Log-In Logistica'nın yüzde 67 çoğunluk hissesini satın alması bekleniyor. Bu satın almayla MSC Group filosuna 15 bin TEU kapasite ekleyecek.

 

1970 yılında Hapag-Lloyd'dan alınan ve adı PATRICIA olarak değiştirilen 2.900 dwt'lik Alman yapımı ikinci el bir gemiyle yola çıkan MSC, gelişti ve yıllar içinde büyük bir grup haline geldi.

 

Cenevre merkezli MSC Group, gemi taşımacılığı (MSC, WEC Lines, Medlog, Linea Messina), terminaller (TIL, MSC), ropax feribotları (GNV), hızlı feribotlar (SNAV), lojistik (Medlog), gemicilik ( MSC gemileri) gibi bir çok alanda hizmet veriyor.

7DENİZ / ÖZEL

Editör: Haber Merkezi