Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) ilki 3 Aralık, ikincisi ise 18 Aralık tarihlerinde yapılacak 5. Genel Kurul Toplantısı’na hazırlanıyor. Bir ay gibi bir süre sonra yapılacak Genel Kurul’da yeni yönetim ve adaylar netlik kazanmazken, İskenderun Denizcilik Genel Koordinatörü Ahmet Hamza’nın ismi öne çıkıyor.

 

5. Genel Kurul toplantısı öncesi adaylığı merak edilen Ahmet Hamza, Aralık ayında yapılacak genel kurulda başkan adaylığına olumlu baktığını söyledi.

 

‘İşe koyulma vakti geldi’

 

Telefonla ulaştığımız Hamza, TÜRDEF’e üye dernek başkanlarının tamamıyla görüşüp fikirlerini aldığını belirterek, Federasyon Başkanlığına adaylığını yakın zamanda yapacağı basın toplantısı ile duyuracağını kaydetti. Hamza, 7deniz.net’e yaptığı açıklamada, “Federasyon olarak denizcilik ile ilgili konularda daha büyük düşünme, yeni bir vizyon ile projeleri hayata geçirmek için işe koyulma vaktidir” dedi.

 

Ahmet Hamza Kimdir?

 

Ahmet Hamza 11 Aralık 1964 tarihinde Rize’de doğdu. Denizcilik Yüksek Okulu Makine Bölümünden 1985 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından bir süre denizde çalıştı ve sonrasında meslek yaşantısını Avustralya’da sürdürdü. İki yıl kadar Sydney'de yaşadıktan sonra yurda dönüp Denizcilik sektöründe çalışmalarına devam etti. Uzak Yol Baş Mühendis olana kadar çeşitli gemilerde çalıştıktan sonra Turizm sektörüne adım atarak beş yıldızlı otellerde Teknik Müdürlük ve  Genel Müdürlük görevlerini icra etti. Uzun yıllar Elite Hotels bünyesinde Genel Müdür olarak görev yaptıktan sonra tekrar Denizcilik sektörüne dönüş yaptı. Şu anda İskenderun Denizcilik’te Genel Koordinatör olarak görevini sürdürmektedir. Ahmet Hamza evli ve bir çocuk babasıdır.

 

Denizci STK’lardaki Görevleri:

 

Ahmet Hamza, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği’nde bir dönem Genel Sekreter, iki dönem ise İkinci Başkan olarak görev yaptı.

 

TÜRDEF kurucu üyesi olan ve 2 dönem kurucu Genel Sekreter olarak görev yapan Hamza, halen TÜRDEF Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.

Türk Loydu’nun 69. Olağan Genel Kurulu yapıldı Türk Loydu’nun 69. Olağan Genel Kurulu yapıldı

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi