Mariya Zaharova: Karadeniz’deki saldırının bir bedeli olacak
Mariya Zaharova: Karadeniz’deki saldırının bir bedeli olacak
İçeriği Görüntüle

Gambiya bayraklı “KAIROS” isimli tankerin, Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Kefken açıklarında mayına çarptığı bildirildi.

Bugün saat 17.23’te gerçekleştiği bildirilen olayda, IMO 9236004 numaralı, 274 metre uzunluğundaki KAIROS adlı tanker, Kefken açıklarında seyir hâlindeyken makine dairesi bölümünden bir mayına çarptı.

TÜRKAN SAYLAN gemisinin raporu ve VTS kayıtlarına göre patlama sonrası gemide batma tehlikesi oluştuğu bildirildi.

Olayın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıklamada bulundu. Açıklamada, "Mısır’dan Rusya’ya seyir halindeyken (İstanbul Türkeli Feneri’ne 52 mil mesafede) Karadeniz’de patlama ve yangın meydana geldiği ihbarı alınan KAIROS isimli ve içinde 25 kişi bulunan 274 metre boyundaki tanker için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza ait KEGM-9 ve KEGM-10 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botlarımız, KURTARMA-12 Römorkörümüz ve NENE HATUN Acil Müdahale Gemimiz olay yerine ivedilikle yönlendirilmiş olup gemide bulunan 25 personel, KEGM-10 botumuzca denizden sağlıklı bir şekilde alınmıştır" denildi.

Mürettebatın durumu iyi

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş da ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada, mürettebatın sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Vali Aktaş, "Genel durumları iyi, ayaktalar. İlk tedavilerinin ardından tedbiren Kandıra Devlet Hastanesi’ne sevk edilip tekrar kontrolden geçirilecekler. Olay duyulur duyulmaz hem karada hem denizde yapılması gereken bütün işlemler ivedilikle yerine getirilmiştir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürümüzle yaptığımız telefon görüşmesinde, yangının hala sürdüğü; büyük kurtarma gemimiz Nene Hatun ile bir römorkörün yangına müdahale etmek üzere bölgede olduğu bilgisi verilmiştir. Yangının çıkış nedeni henüz netleşmemiştir. Bilgi kesinleştikçe açıklama yapılacaktır. Kıyı Emniyeti ekipleri, kurtarma ekipleri, Sahil Güvenlik, jandarma, sağlık ekipleri, UMKE, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi dahil tüm kurumlarımız görevlerinin başındadır. Büyük bir yangın. 25 kişiyi sağ salim kurtaran arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

7DENİZ