Yunan gemi firması Element Ship Management, daha önce yalnızca konteyner taşımacılığına odaklanan stratejisini değiştirerek, popüler handysize segmentine de giriş yaptı.
Pire merkezli şirket, 2012'deki mütevazı başlangıcından bu yana konteyner taşımacılığının dışına ilk adımını atarak, Yunanistan merkezli Union Commercial şirketinden 35.000 dwt'lik Union Groove gemisini 13,6 milyon dolara satın aldı. Gemiye artık LM Demeter adı verildi. Element, o zamana kadar neredeyse tamamen 1.100 ila 2.500 TEU aralığındaki eski tip besleyici ve kullanışlı konteyner gemilerine odaklanmış ve besleyici konteyner uzmanı olarak bir niş oluşturmuştu.
Dökme yük gemisi anlaşması açık bir çeşitlendirme hamlesiydi ve şirket o zamandan beri ikinci el piyasasında aktif kalmaya devam etti. Mayıs ayında Element, bir yıldan biraz fazla bir süre içinde üçüncü ikinci el gemisini teslim alarak devam eden satın alma çılgınlığının altını çizdi.
VesselsValue'ya göre, gemi sahibinin filosunda şu anda sekiz gemi bulunuyor.





