İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) Gemi Arama ekipleri, Aliağa Limanıʹnda bir Türk bayraklı gemiye düzenlenen operasyonda 7 bin 55 kilo kaçak akaryakıt ele geçirdi.
İzmirʹde, Gümrük Muhafaza ekipleri, risk analizleri sonucunda Aliağa Limanıʹna gelen yük gemisinde yaptıkları incelemede, kayıtlı olarak bildirilenden daha fazla yakıt olduğunu belirledi. Yaklaşık 25 bin 800 değerinde 7 bin 55 litre motorine el konuldu, gemi kaptanı ve personeli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Kaçakçılık faaliyetlerine karşı denetimlerde bulunan Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) Gemi Arama Ekipleri, Aliağa Limanıʹna gelen gemilerden riskli olduğunu değerlendirdiği, ʹM/V İrem Kaanʹ adlı gemide inceleme yaptı. İnceleme sırasında, kayıtlara göre, geminin yakıt tanklarında bulunan toplam 4 bin 400 litre motorinden daha fazlasının olduğu saptandı.
Detaylı inceleme de ise, gerçek ortaya çıktı. Gemide, evrakta bulunmayan ve herhangi bir gümrük işlemine tabi tutulmadan yurda sokulmak istenen 7 bin 55 litre motorin daha bulunduğu tespit edildi. Yaklaşık 25 bin 800 değerinde 7 bin 55 litre motorine el konulup İzmir defterdarlığına teslim edildi. Gemi kaptanı Z.O. ile personel M.K. hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
7DENİZ