Türk denizcilik sektörünün lideri eğitimi kurumu Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu ile Blacksea Training Center arasında işbirliği anlaşması yapıldı.

 

Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu'nda gerçekleşen işbirliği anlaşması ve Ekol - Black Sea Training Center açılış töreni Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilsky, AVS Global Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek, Ekol Denizcilik Eğitim Kursu Kurum Müdürü Mutlu Arslan, Eğitim Koordinatörü Özkan Kaya, Ekol Black Sea Training Center Müdürü Nadine Koliusko ve birçok kişi katıldı.

 

 

UKRAYNALI GEMİCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ 

 

Tören öncesinde Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilsky ile ekibi Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu'nu gezerek, derslikler, simülasyon merkezleri, spor salonu, yüzme havuzu ve diğer tüm alanlarını gezerek, denizcilik eğitimi için çok iyi bir şekilde donatılmış mükemmel bir mekan olduğunu kaydetti. Ardından gerçekleşen törende ilk söz olan Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu Müdürü Mutlu Arslan Ekol Black Sea Training Center (Ekol Karadeniz Eğitim Merkezi) sayesinde Ukraynalı gemi adamlarının savaş nedeniyle ülkelerinde çıkaramadıkları ehliyetlerini Ekol Denizcilik üzerinden tamamlayacaklarını söyledi.

 

 

'İLK KİLOMETRE TAŞI OLMASINI UMUYORUZ'

 

Törende söz alan Ekol Denizcilik Eğitim Koordinatörü Özkan Kaya, işbirliği kapsamında savaş nedeniyle eğitimlerini tamamlayamayan ve görevlerini yerini getiremeyen Ukraynalı denizciler için gerekli eğitim olanaklarının sağlanacağını belirtti. Ukraynalı gemi insanlarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için atılan adımın önemine işaret eden Kaya, "Ekol ve Black Sea Training Center arasındaki iş birliğinin ilk kilometre taşı olmasını umuyor ve bunu devam ettirmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

 

 

NADİNE KOLİUSKO'DAN TEŞEKKÜR  

 

Özkan Kaya’nın ardından Ekol Black Sea Training Center Müdürü Nadine Koliusko kürsüye çıktı. Ukraynalı denizicilere sağlanan destek için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Koliusko, "Zaferimizden sonra da iş birliğimiz devam edecek. Ukraynalı denizcilerimizin dünya deniz ticaretine çok emek verdiğini ve çok saygı duyulduğunu herkes biliyor. Denizcilerimize sağlanan bu olanaklar için tekrar teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. 

 

 

BAŞKONSOLOS NEDİLSKY: İŞBİRLİĞİNDEN İYİ SONUÇLAR ÇIKACAK

 

Törenin ardından Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilsky 7deniz.net'e kısa bir değerlendirmede bulundu. Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu ile işbirliğine değinerek konuşmasına başlayan Nedilsky, şaşırtıcı derecede iyi bir mekan olduğunu denizcilik eğitimi için mükemmel bir merkez olduğunu kaydetti. Türkiye ile Ukrayna arasında geçmişten bugüne işbirliğinin devam ettiğini ve edeceğini vurgulayan Nedilsky, "Biz iki deniz devletiyiz ve Türkiye ile deniz sınırımız var. Biliyorum ki iş birliğimiz daha da iyi şekilde devam edecek. Hem Türkiye hem de Ukrayna tarafı bu iş birliğine çok ilgili ve istekli. Bu yüzden inanıyorum ki bu iş birliğinden iyi sonuçlar alacağız" ifadelerini kullandı. 

 

 

"Yeni bir yolculuk başlıyor"
"Yeni bir yolculuk başlıyor"
İçeriği Görüntüle

'7 RUS GEMİSİ VURDUK'

 

Konuşmasına Ukrayna'daki savaşı değerlendirerek devam eden Nedilsky, şunları söyledi: "Binlerce insanımız hayatını kaybetti. Biz bunu geriye alamayacağız. Durum gerçekten çok zor. Rusya Ukrayna’ya karşı savaş başlattı. Bizim şu anda bildiğimize göre yüz milyar dolara yakın altyapımız imha edilmiş durumda. Şu anda Ukrayna şehirleri bombardıman altında. Sürekli bombalanıyor. Bunun gerçekten Ruslar tarafından Ukrayna milletine bir soykırım olduğunu bildirmek istiyoruz. Onlar Ukrayna milletini yeryüzünden silmek istiyorlar. Tabii ki altyapıyı biz yeniden inşa edeceğiz. Ancak bizim binlerce insanımız hayatını kaybetti. Biz bunu geriye alamayacağız.

 

Açıkçası ben kendi milletimle, devletimle ve silahlı kuvvetlerimizle gurur duyuyorum. Çünkü biz dünyada 2 numara olarak gösterilen bir ülke ile savaşıyoruz. Kısaca bir istatistik vermek isterim. Şu ana kadar 161 tane askeri savaş uçağı düşürdük. 150 tane helikopter düşürdük ve 7 tane gemi vurduk."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7DENİZ