Tosyalı Holding iştiraki Tosyalı Denizcilik ve Liman İşletmeciliği A.Ş., Hatay’ın Erzin ilçesinde “Liman, Dolgu ve Dip Taraması” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Yaklaşık 1,18 milyon metrekarelik alanda planlanan proje; konteyner, kuru yük, genel kargo, cevher, sıvı yük ve akaryakıta yönelik depolama alanlarını kapsıyor. Farklı yük türlerine hizmet verecek limanla sanayi ve dış ticaretin lojistik ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.
200 bin DWT’ye kadar gemilere hizmet vermesi planlanan limanda mendirek, rıhtım ve iskeleler inşa edilecek. Liman baseninin yaklaşık 20 metre derinliğe ulaştırılması amacıyla 20,97 milyon metreküp dip taraması yapılması öngörülüyor.
Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunda yatırım bedeli 22,2 milyar TL olarak açıklanan projenin İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı, 19 Kasım 2026’da gerçekleştirilecek.


