İzmir için belirledikleri ‘35 Proje’ ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, projeler arasında yer alan Aliağa-Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı ve Nemrut Körfez Liman Bağlantısı Demiryolu projelerinin de hazırlıklarının sürdüğünü söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir için 2011 seçimlerinde ortaya koydukları 35 projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni Asır Gazetesi’nin haberine göre 35 projenin 25ʹine başladıklarını ve 7ʹsini bitirdiklerini söyleyen Yıldırım, ˮBu projeleri lafta ya da bastığımız broşürlerde bırakmadıkˮ dedi. Sürekli engellerle karşılaştıklarını ve hala karşılaşmakta olduklarını dile getiren Yıldırım, ˮNe yazık ki, engellerin çok büyük bir bölümü sadece ideolojik temelliˮ diye konuştu. Yıldırım, 35 proje ile bu potansiyeli ortaya çıkararak İzmirʹi Türkiye ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan ikinci şehir konumuna getirdiklerini vurguladı.
İZBAN TEPEKÖY’E KADAR UZAYACAK
Bakanlığı ve İzmir milletvekilliği süresince birçok projenin sözünü verdiğini ve bunların büyük bölümünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Binali Yıldırım, “İZBANʹı devreye aldık İzmirli biraz rahatladı. Şimdi de Aliağa- Cumaovası arasında çalıştırılan İZBAN trenlerinin güneyde Tepeköyʹe uzatılması için mevcut hattın yanına ikinci hat yapımıyla hatların elektrikli ve sinyalli hale getirilmesi çalışmasını yürütüyoruz. 30 kilometrelik ikinci hat altyapı, üstyapı ve elektrifikasyon yapımı tamamlandı. İşletmeye açılması planlanıyor” diye konuştu.
LİMANLARIN DEMİRYOLU BAĞLANTILARI İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Ayrıca Tepeköy-Selçuk arasında 26 kilometrelik kesime ikinci hat yapımını da başlattıklarını söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “2016 sonunda açacağız. Aliağa-Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı ve Nemrut Körfez Liman Bağlantısı Demiryolu projelerinin de hazırlıkları sürüyor. 433 kilometrelik İstanbul-İzmir Otoyol projesini başlattık, iki kanattan devam ediyoruz. Sözleşmeye göre proje 2020ʹde bitecek ama biz bu dev projeyi 2 yılda tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
“ÇİĞLİ-ALİAĞA-ÇANDARLI YOLUNUN 10 KİLOMETRELİK KESİMİ TAMAMLANDI”
Yıldırım, İzmir-Turgutlu Devlet Yolu Ayrımı-Kemalpaşa arasındaki 4 kilometrelik bağlantı yolunda toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını da sözlerine ekleyerek, “Kuzey Otoyoluʹnda 92 kilometrelik Çiğli-Aliağa-Çandarlı yolunun 10 kilometrelik kesimi tamamlandı. 6 km uzunluğundaki Koyundere Kavşağı ayrımında çalışmalara devam ediliyor. Kalan 76 kmʹlik kesimin 51 kilometresi (Menemen-Manisa Ayrımı-Çandarlı arası otoyolu ve 25 km bağlantı yolları) projesi ve ÇED raporu bitirildi” dedi.
7DENİZ