Türkiye’de balık tutkunluğu konusunda bir hayli bilinen Suat Yiğit, son zamanlarda epey dikkat çeken bir isim haline geldi. Çocuk yaşlardan itibaren balık tutkusu ile ön plana çıkan Yiğit, sadece balık tutkusu ile değil, iş hayatında da başarıdan başarıya imza atıyor. İşçi bir babanın ortanca çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya gelen Yiğit, 13 yaşından itibaren iş hayatına atılmış ve keyif alarak tuttuğu balıklardan zaman zaman okul harçlığını çıkararak İstanbul Denizcilik Su Bilimleri Meslek Lisesi’ni tamamladı. Akabinde çeşitli restoranlarda garsonluk yaparak hayatını idame ettirmeye çalışan Yiğit, şimdilerde ise başarılı bir iş insanı olarak balıkçılık kariyerini ve maceralarını sevdikleriyle paylaşıyor. Deniz tutkusundan asla vazgeçmeyen ve iş hayatı boyunca her zaman balık tutmaya devam eden Yiğit, bu tutkusunu ileri bir seviyeye taşıyarak açık deniz sporlarına da ilgi duymaya başladı.

Tuna Masters Teos’da birinci oldu

 

Türkiye’nin sportif balıkçılığın en önemli organizasyonlarından olan MOST Bodrum’a (Akdeniz Açık Deniz Sportif Balık Avı Turnuvası), ekibiyle birlikte katılan iş insanı Suat Yiğit, toplamda 200 kişinin yarıştığı 30 sportif balıkçı teknesi içinde yarıştı. Suat Yiğit, ayrıca Türkiye’nin en çok ilgi gören, Avrupa’nın ise önde gelen açık deniz sportif balık avı turnuvalarından olan ‘Tuna Masters’ serisinin ilk ayağı olan ‘Tuna Masters Teos’, bu yıl rekora imza atarak, Türkiye sularında ilk kez 74,5 kiloluk bir kılıçbalığı yakalayarak birinci oldu.

‘En Başarılı Maceracı İş İnsanı Ödülü” de Suat Yiğit’e

 

Suat Yiğit'in deniz ve balıkçılık alanına olan özel ilgisi birbirinden çarpıcı ödülleri de beraberinde getiriyor. Türkiye-Avrupa Ödülleri kapsamında "En Başarılı Maceracı İş İnsanı Ödülü" de sahip olan Yiğit, “Benim için oldukça duygu dolu anlardan biriydi. Severek ve büyük çabalar harcayarak yaptığım çalışmaların bir neticesini görmek insana inanılmaz bir mutluluk veriyor" diyor.

Sosyal medyada yoğun beğeni topluyor

 

Birçok turnuvaya ve festivale katılarak hem Türkiye’de hem de yurt dışında ismini duyuran Suat Yiğit, sosyal medya üzerinden yaptığı yayınlar ve hazırladığı içeriklerle de oldukça beğeni topluyor. Balık tutkusunu Youtube ve Instagram üzerinden geniş takipçi kitlesine ulaştıran Yiğit, balık tutma konusunda yaptığı çalışmaları, gerekli tüm teknik bilgiyi ve deneyimlerini paylaşıyor. Kanalları üzerinden yaşadığı tüm maceraları en heyecanlı şekilde takipçilerine aktaran Yiğit’in her bir programı on binlerce kişi tarafından izleniyor. Yiğit’in özellikle yoğun etkileşim alan video içerikleri gün geçtikçe daha çok beğeni topluyor. Yiğit, yaptığı yayınlarla, özellikle bilinçsiz balık tutmanın önüne geçerek, ülkemizi bu alanda yer alan keyifli sporlarla tanıştırarak yeni değerler kazandırmayı hedefliyor.

 

Karadeniz somonu ihracatına 'göl somonu' darbesi Karadeniz somonu ihracatına 'göl somonu' darbesi

Balık tutkusu TV programı oluyor

 

Açık deniz sportif balıkçılık yarışları ve iş hayatındaki başarılarıyla gündeme gelen Suat Yiğit, bir de TV programı yapmaya hazırlanıyor. Balık tutma konusundaki tecrübeleri ile birlikte tüm teknik bilgiyi de her fırsatta takipçileriyle paylaşan Yiğit, Show TV’de yayınlanacak belgesel – macera tadındaki 13 bölümlük program ile balık tutkunlarını denizin tüm güzellikleriyle buluşturmayı hedefliyor.

Editör: Haber Merkezi