Rina Denizcilik’in 1861 yılında gemi klaslama hizmetleri sağlamak amacıyla kurulmuş bir firma olduğunu söyleyen şirketin Ticari Direktörü Özge Gümüşkaynak, “Bugün, 160 yılı aşkın deneyimiyle denizciliğin yanı sıra enerji, sertifikasyon, altyapı ve mobilite, gayrimenkul ve sanayi gibi çeşitli sektörlerde küresel girişimlerin geliştirilmesinde ve yönetilmesinde müşterilerini destekleyen çok uluslu bir organizasyondur. Dünya çapında 70’ten fazla ülkede yaklaşık 5.500 çalışanı ve 200 ofisi ile Rina, önemli uluslararası kuruluşların bir üyesidir ve yeni yasal standartların geliştirilmesine önemli katkıda bulunmaktadır. Gemi klaslama, kuruluşundan bu yana Rina’nın faaliyetlerinin merkezinde yer almaktadır. Şirket, 1968 yılında kurulan Uluslararası Klaslama Toplulukları Birliği'nin (IACS) kurucu üyesi olup bugün dünyanın en üst sıradaki denizcilik klaslama topluluklarından biridir ve tüm önemli bayrak devleti idareleri tarafından tanınmaktadır” dedi.

Ürün ve hizmetler

Balık tutarken denize düşen kişi hayatı kaybetti Balık tutarken denize düşen kişi hayatı kaybetti

Sundukları ürün ve hizmetler hakkında da bilgi veren Gümüşkaynak, “Rina'nın tüm denizcilik sektörüne yönelik entegre hizmetleri; klaslama ve bayrak devletleri adına denetim, malzeme, ürün ve personel sertifikasyonu, teknik danışmanlık hizmetleri ve eğitimi içerir. Rina denizcilik birimi organizasyonu, 99 ofis/araştırma istasyonuyla dört operasyonel bölgede faaliyet göstermektedir” dedi.

Türkiye ofisi 1997’de kuruldu

Rina’nın global ve Türkiye yapılanması da anlatan Gümüşkaynak, “1997 yılında kurulan Türkiye ofisimiz, öncelikli olarak denizcilik sektörüne odaklanarak yolculuğuna başlamıştır. Zamanla ufkunu genişleterek denizciliğin ötesinde belgelendirme, enerji, altyapı ve danışmanlık gibi çeşitli sektörlere yönelmiş ve bugün itibarıyla, 65 denizcilik profesyonelinden oluşan bir ekiple 2023'te %60 büyüme ile önemli sayıda yeni inşaya ve 2,8 milyon brüt tonaja (GT) ulaşarak önemli bir dönüm noktasına erişmiştir. Ayrıca yat sektöründe de öncü konumda olan Rina, sektörün gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır. 2004 yılında kurulan Türkiye yat merkezi, yat sektörünü şekillendirme ve geliştirme konusundaki kararlılığı ile yılda 100'den fazla yeni inşa projesiyle bu dinamik alandaki kilit oyuncu konumunu sağlamlaştırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Çözüm odaklı hizmet anlayışı

Müşterilerine yaklaşımları ve çözüm odaklı uygulamalarıyla ilgili bilgi veren Gümüşkaynak, “Rina, iş ortaklarına küresel ofis ve ekspertiz ağıyla 7/24 hizmet ve 360° çözümler sunmaktadır. Küresel oluşumumuz, dünyanın çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren paydaşlarımıza zamanında ve verimli hizmetler sunmamızı sağlamaktadır. Müşteri odaklı zihniyet, proaktif iletişim, sürekli iyileştirme, teknoloji entegrasyonu ve düzenli geri bildirim mekanizmaları sayesinde denizcilik sektörünün verimliliğini arttırmaya ve sıfır karbon bir gelecek için pratik, uygulanabilir çözümler sağlamak için yenilikçi ve ileriye dönük hizmetler ve destek çabalarına devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

2023 yılı başarılı bir yıl oldu

2023 yılı faaliyetlerini ve 2024 yılı plan ve hedeflerini aktaran Gümüşkaynak, “2023 yılı, küresel enflasyonun yarattığı zorluklara rağmen Rina için başarılı bir yıl oldu. Stratejik gelişme planımız; enerji dönüşümü, dijitalleşme, karbon emisyonlarının düşürülmesi gibi temel gelişme alanlarını ve mühendislik danışmanlığından test, denetim ve sertifikasyona (TIC) kadar tüm sektörlerdeki büyümeyi doğrulamaktadır. Rina, siber güvenlikten alternatif yakıtlara kadar çeşitli teknolojik gelişmeler ve sektörel zorluklar karşısında denizcilik endüstrisini desteklemek adına doğru konumlanmıştır. Sürdürülebilir ve dijitalleşen dünyanın gereksinimleri doğrultusunda emin adımlar atmaktadır. Amacımız, yıllar içinde üstlendiğimiz birçok projeyle edindiğimiz multidisipliner uzmanlıktan yararlanarak, faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde lider konumumuzu sürdürmektir” dedi.  

Kaynak: 7DENİZ DERGİSİ

Editör: Haber Merkezi