Samsun Büyükşehir Belediyesiʹnden yapılan açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından unsurların katılımıyla Marmara Denizi ve Karadenizʹde düzenlenecek tatbikatlar, 26 Mart-5 Nisan tarihlerinde yapılacak.
Tatbikata katılacak fırkateyn ve denizaltılar, Batum-Gürcistan, Novorossisk-Rusya, Odessa-Ukrayna, Köstence-Romanya, Varna-Bulgaristan limanları ile Karadenizʹdeki İğneada Kırklareli, Karadeniz Ereğli, Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa Artvin limanlarında halka açık ziyaretler gerçekleştirilecek.
Samsun Limanıʹna gelen Reis Fırkateyni Komutanı Deniz Yarbay Mehmet Özgür Özömek ile Batıray Denizaltısı Komutanı Deniz Binbaşı Necati Karaca, Büyükşehir Belediyesiʹni ziyaret ederek, tatbikat hakkında bilgi verdi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Soğuk, tatbikatlara katılan Türk donanmasının fertlerini Samsunʹda ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.
Samsun Limanıʹna demirleyen Kemal Reis Fırkateyni ile Batıray Denizaltısı, yarın 10.00-17.00 saatlerinde halkın ziyaretine açık olacak.
Kaynak: DHA