Asya’nın en büyük ekonomisi Çin'in ihracatı mayıs ayında yıllık bazda beklenenden çok daha hızlı bir şekilde yüzde 7,5 düşerken, ithalat ise yüzde 4,5 oranında azaldı.

Ekonomistler anketlerine göre ihracatın % 0,4 daralması ve ithalatın % 8,0 düşmesi bekleniyordu.

İlk çeyrekte beklentileri aşan analistler, zayıf küresel talebin devam etmesi nedeniyle fabrika üretiminin yavaşlamaya devam etmesi nedeniyle yılın geri kalanı için ekonomiye ilişkin beklentilerini düşürüyor.

Düşük Çin talebi Asya bölgesini de olumsuz etkiliyor

Zayıf Çin talebi bölgedeki diğer büyük ekonomilere de zarar veriyor. Geçen hafta Güney Kore'den gelen veriler Çin'e yapılan sevkiyatların mayıs ayında % 20,8 azaldığını ve aylık bazda tüm yıl boyunca düşüş yaşandığını gösterdi.

Resmi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) geçen hafta, Çin'in fabrika faaliyetlerinin zayıflayan talep nedeniyle mayıs ayında beklenenden daha hızlı daraldığını gösterdi.

Büyüme hedefi yüzde 5

Mayıs ayı PMI alt endeksleri fabrika üretiminin genişlemeden daralmaya geçtiğini gösterirken, yeni ihracatlar da dahil olmak üzere yeni siparişler ikinci ayda da düştü.

Armatör, Maersk Frankfurt için müşterek avarya ilan etmeye hazırlanıyor Armatör, Maersk Frankfurt için müşterek avarya ilan etmeye hazırlanıyor

Pekin yönetimi, 2022 hedefini büyük ölçüde ıskaladıktan sonra bu yıl için yüzde 5 civarında oldukça mütevazı bir büyüme hedefi belirledi.

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi