Dünya denizcilik sektörünün en önemli buluşmalarından Mare Forum’a sayılı günler kaldı. Her yıl olduğu gibi 7’inci buluşmanın da sporsorluğunu üstlenen sektörün önemli firmalarından AVS’nin Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek, iş ortağı Nordic Hamburg Shipmanagement Genel Müdürü Ankush Gour ile AVS İnovasyon Yöneticisi (CIO) Ömer Berkay Dağlı, sunumlarıyla oturumdaki yerlerini alacak

Dünya denizcilik sektörünün en önemli toplantılarından Mare Forum 17-18 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Türk denizcilik sektörünün önemli gemi tedarik firmalarından biri olan AVS’nin (AVS Global ShipSupply&ManagementSA - AVS Küresel Gemi Tedariği ve Yönetimi AŞ) de sponsorları arasında yer aldığı iki günlük etkinlikteTürk ve dünya denizciliğinin önemli isimleri sunumlar gerçekleştirecek.

GİSBİR (Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte IMO regülasyonları, iklim krizi çerçevesinde planlanan değişiklikler, yeşil denizcilik ve taşımacılık, teknolojik gelişmeler, yapay zeka, dekarbonizasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik gibi sektörün önemli konu başlıkları, sunumlar ve kapsamlı tartışmalarla masaya yatırılacak. Holiday INN Tuzla’da yapılacak forumun ikinci gününde yat sektörü de ele alınacak.

Türk denizcilik sektörünün küresel çaptaki etkinliğini ve işbirliğini arttırmayı hedefleyen Mare Forum’a sponsor olan AVS’nin Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek, “Geleceğe bakış - ticaret ve denizcilik piyasası, düzenlemeler ve İnsan faktörü” konulu ikinci oturumda, ortağı Nordic Hamburg Shipmanagement Genel Müdürü AnkushGour ile AVS İnovasyon Yöneticisi(CIO) Ömer Berkay Dağlı, “Dekarbonizasyona giden doğru yol - Çıkarılması gereken temel dersler nelerdir?” isimli üçüncü oturumda sunumlar yapacak. İki gün boyunca birçok önemli konunun ele alınacağı ve yoğun bir gündemle gerçekleşecek Mare Forum’u Ömer Berkay Dağlı ile konuştuk.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

Dağlı, dünya denizcilik sektörünün en önemli buluşmalarındanMare Forum’un, paylaşım kültürünü geliştirdiğini, sektöre yeni bir vizyon ve global bir bakış açısı sunduğunun altını çiziyor.

Önemli konular ele alınacak

Abdülvahit Şimşek’in panelistler arasında yer aldığıikinci oturumda sektörde insan faktörünün gelişimi, denizciliğin yeni ticari ve regülatif yüzü ile sektörü bekleyen değişimlerin konuşulacağını ifade eden Dağlı, “Sonraki oturumda dekarbonizasyon konusu ele alınacak ki; bu gerek küresel ısınmanın ağırlaşması gerekse de IMO’nun son regülasyonları çerçevesinde dünya denizciliğinin en önemli konu başlığı. Bu elbette sadece dünya üzerindeki ticari operasyonlar açısından değil insan varlığının sürdürülebilirliğini etkilemesi yönüyle de çok önemli bir konu. Gemilerde kullanılan yakıtların geleceğinden yeni teknolojilere kadar çok önemli konu başlıklarımız ve çıkaracağımız dersler var. Sonrasında denizcilik sektörü içinde gelişmeye ve işbirliğine yönelik çalışma gruplarının, kümelenmelerin oluşturulmasıyla ilgili bir oturum var. Bu da ayrıca önem taşıyan bir başlık. Çünkü bugün dünya denizciliğinin öncü ülkelerine bakıldığında sektör içerisinde paylaşım kültürünün üst düzeyde tahsis edildiği kolayca görülebilir. Son olarak sektörümüzdeki yeni finansal modeller ve kaynaklar masaya yatırılacak. Bu bizim değişmeyen gündemimiz. Çünkü dünyada belki de finansal olaylardan en hızlı etkilenen sektör olan denizciliğin yeni araçlara ihtiyacı sürekli artmakta ve bu bağlamda kendi finansal sürdürülebilirliğini de devam ettirmesi gerekiyor” dedi.

Mare Forum, sektörün teknik analizinin yapılacağı platform olacak

Türk denizcilik sektöründe Mare Forum gibi etkinliklere ilginin her geçen gün daha da arttığını ve bu etkinliklerde önemli bilgi paylaşımlarının sağlandığını kaydeden Dağlı, “Bu tür buluşmalara ihtiyaç duyuyoruz. Günümüzde bilgiye ulaşım çok kolay ama maalesef doğru bilgiye ulaşmak da bir o kadar zor. Doğru bilgiye ulaşmanın en önemli yolu paylaşım kültürüne sahip olmaktır. Hem ülkemizde hem de sektörümüzde ortak akıl ile gelişebilmek ve fikir üretmek için bu kültürü geliştirmeyi çok önemli buluyorum. Finansal araçların takibinde teknik analiz diye bir terim vardır. Bu analiz ile ilgili araçların yarınını planlamaya ve yatırım stratejileri inşa etmeye çalışırsınız.Mare Forum da bana göre sektörün teknik analizinin yapılacağı bir yer. Burada çalıştığımız, geleceğimizi inşa ettiğimiz ve yatırım yaptığımız sektörün yarın neye dönüşeceğini merak ediyor ve öngörü sahibi olmak istiyoruz” diye konuştu.

“AVS teknolojik olarak dünyaya entegre bir şirket olma yolunda ilerliyor”

Kısa bir süre önce sektörün yenilikçi ve öncü firmalarından AVS ailesine katılan Ömer Berkay Dağlı, denizcilik alanında dijitalizasyon ve organizasyonel gelişim ile ilgili çalışmalarına İnovasyon Yöneticisi ( CIO) olarak AVS çatısı altında devam edecek.

Dağlı, Türkiye’de ve dünyada yürütülen dijitalizasyon alanındaki gelişmeleri şirket ve iştirakleri bünyesinde uygulamayı hedefliyor. AVS’nin globalleşmesi ve teknolojik yenilikler konusunda öncü olması hedefiyle yola çıktıklarını aktaran Dağlı, “Yıllar önce zabit olarak çalıştığım gemi AVS’nin ilk kontratlı hizmet sunduğu gemilerden biriydi. O zaman AbdülvahitBeyin AR-GE çalışmaları için bir merkez kurduğu ve vizyonunu anlattığı bir habere denk gelmiştim. Çok özenmiştim. 23 yaşımda mesleğe yeni başlamış bir zabit olarak sürdürülen çalışmalar hedeflerimle birebir örtüşüyordu. Çok heyecanlanmış ve daha o zamanlar AVS ekibinde Abdülvahit Bey ile çalışarak vizyonunu paylaşabilmeyi dilemiştim. Yıllar sonrabu düşüncem gerçeğe dönüştü. Elbette dijitalizasyon çalışmalarımız dışında AVS olarak en önemli hedeflerimizden biri de dünyaya entegre olabilmek.Ama tam anlamıyla bir entegrasyondan bahsediyorum. Gerek gündelik operasyonlarımızda gerekse Sakarya Gaz Sahası gibi özel projelerimizde teknolojiyi her noktada kullanabilmek ve verimliliği arttırarak sürdürülebilir büyümeyi sağlamak istiyoruz.

Teknolojideki yenilikler ve iş yapma biçimindeki değişimler, yeşil enerjiye duyulan ihtiyacın getirdiği inovasyonu biz doğrudan, bekletmeden ve herhangi bir prosedüre takılmadan içerde uygulamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

AVS ile Nordic Hamburg Shipmanagement aynı çatı altında

AVS, şirket bünyesinde son yıllarda gerçekleşen büyüme ve sürdürülen operasyonlardaki çeşitlilik sebebiyle yeni ortağı Nordic Hamburg ShipManagementile birlikte yeni adreslerinde aynı çatı altında iş birliklerini daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Şirketin Nordic ekibiyle birlikte ciddi bir kapasiteye ulaştığını dile getiren Dağlı, şunları söyledi; “Şu anda 650-700 kişilik kocamanbir aileye dönüştük. Bununla birlikte ortaklarımız ve paydaşlarımızla aynı çatı altında olmamız da bizlere önemli avantajlar sağlıyor. Çünkü o global vizyon ile burada doğrudan temas edebiliyoruz. Bu sayede yenilikçi yönetim anlayışımız sayesinde sürdürülen operasyonlar ve çalışmalara doğrudan dokunabiliyoruz. Bu da bizim için çok büyük bir avantaj.

AVS olarak hedefimiz tüm dünyaya ulaşmak. Bu bağlamda Alman denizcilik sektöründe 2006 yılından bu yana gemi ve mürettebat yönetimi, ticari kiralama, proje geliştirme, ticari yönetim, yeni inşa ve kurumsal servisler sunan Nordic Hamburg firması ile kurduğumuz stratejik ortaklık gücümüze güç katacak. AVS ile Nordic Hamburg’un aynı binada olması sektörümüz ve bizler için büyük avantaj oldu.”

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi