Deniz tutkunlarını bir araya getiren 15. Uluslararası Deniz Araçları ve Ekipmanları Fuarı (CNR Avrasya Boat Show) kapılarını açtı. 85 bin metrekarelik alanda dünya devi 250 firmaya ev sahipliği yapan dünyanın en büyük denizcilik fuarlarından CNR Avrasya Boat Show'da aralarında mega yat, tekne, motor ve yelkenlilerin de olduğu 10 bini aşkın marka ve 3 bin 500'den fazla deniz aracı görücüye çıkıyor.

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ile beraberindeki heyet CNR Avrasya Boat Show'u ziyaret etti. Burada fuardaki standları gezen Kıran, firmalarla tek tek sohbet ederek ürünlerini inceledi. Ziyaretin ardından Bodrum standında düzenlenen koktelye katılan Kıran, buradaki ziyaretinde de katılımcılarla sohbet etti.

 

 

Yerli katılımda artış 

 

İMEAK DTO olarak CNR Avrasya Boat Show'u desteklediklerini belirten Kıran, “Bu tür fuarların hem ülkemize hem de sektörümüze çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Yüksek katılımın memnuniyet verici olduğunu dile getiren Kıran, bu fuarı öncekilerden ayıran en önemli özelliğinin ise yerli katılımın yüksek olması olduğunu kaydetti.
 

Fuarda en büyük deniz aracından en küçüğünün sergilendiğine işaret eden Kıran, “Ayrıca yat inşaa sanayinin önemli bir unsuru olan yan sanayi de bütün firmalarıyla oldukça geniş bir katılımla temsil ediliyor. Bu da hem fuara olan ilgiyi arttırıyor. Hem de fuara katılan insanların işlerine bereket getiriyor. Bu açıdan mutluyuz. İnşallah böyle güzel bir şekilde bu fuarların devamını sağlarız” dedi.

 

 

'Başarılı ve güzel tekneler var' 

 

Fuarı ziyaret eden bir diğer isim ise Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Başkanı Murat Kıran oldu. Fuara 350'ye yakın firmanın katıldığına işaret eden Kıran, “Çok müthiş bir rakam. Tebrik ediyorum. Beni mutlu eden tarafı ise ağırlık olarak bunun yerli firma olması” dedi.

 

Kurumsal ve bireysel olarak yerli firmaların ön plana çıkmalarını ve dünyada söz sahibi olmalarını hedeflediklerini belirten Kıran, “Fuarda çok başarılı ve güzel tekneler olduğunu görüyorum. Yan sanayimizin zaten başarısı ortada. Katılım da çok iyi. Umuyorum ki önümüzdeki günlerde de bu artarak devam eder” dedi.

 

 

'Ülkemizin ihtiyacı olan organizasyonlar'

 

GİSBİR olarak yat ve tekne işini her zaman ön planda tutmaya gayret gösterdiklerini aktaran Kıran, “Çünkü bu ülkenin vizyonu oluyor” dedi.

 

GİSBİR'e bağlı çok sayıda üyenin de fuarda yer aldığına işaret eden Kıran, “Bu şartlarda buraya gelmeyi başardılar. Onları tebrik ediyorum. Fuara emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin ihtiyacı olan organizasyonlar bunlar. Umuyorum ki başarılı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı

 

 

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi