Karadeniz ve Marmara Denizi'nde fırtınalar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Riva açıklarında karaya oturan kuru yük gemisinin ardından karaya oturan bir diğer gemi haberi de Zeytinburnu'ndan geldi. Zeytinburnu önlerinde demirli olan 108 metre boyundaki Comoros bayraklı Streamlıne isimli genel kargo gemisi sürüklenerek karaya oturdu. 

 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Zeytinburnu'nda önlerinde demirli bulunan 108 metre Comoros bayraklı Streamlıne isimli genel kargo gemisinin muhalefeti nedeniyle demir tarayarak kıyıya sürüklenmesi ve sancak tarafından karaya oturması üzerine ivedilikle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma 2, Mehmetçik ve Poyraz römorkörleri ile tahlisiye (can kurtarma) ve çevre ekibi sevk edilmiştir. Yapılan kontrol neticesinde gemide 2 personel bulunduğu ve çevre kirliliği yaşanmadığı rapor edilmiştir" denildi.

 

Geçtiğimiz gün Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle 19 metre boyundaki Panama bayraklı kuru yük gemisi Riva açıklarında karaya oturmuştu. 

 

Bu gemiyle birlikte son birkaç günde 2 gemi İstanbul Boğazı'nda karaya oturdu. 

 

Yunan bayraklı gemi limandan çıkarken karaya oturdu Yunan bayraklı gemi limandan çıkarken karaya oturdu

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi