İstanbul Boğazı’nda eşsiz bir lokasyona sahip olan ve dünya standartlarının çok üstünde bir kültür sanat merkezi haline dönüşen Galataport İstanbul, dünyanın en büyük gemilerinden biri olan Costa Venezia’ya ev sahipliği yapıyor. Dünya devi Costa Cruise’ın en büyük gemisiyle yepyeni ve eşsiz olan ilk ve tek seyrüsefer programını İstanbul’da yapması kruvaziyer tur severlerin rotasını şehre çevirmesine yol açacak. 27 Nisan tarihinde Galataport’a yanaşan Costa Venezia (Yüzen Venedik) yerli ve yabancı yolcularını aldıktan sonra 2 Mayıs tarihinde ilk seferine başlayacak. Rotasını Ege’ye çevirecek gemi, Türkiye’nin eşsiz destinasyonlarının yanı sıra Yunan Adaları’na da sefer düzenleyecek. 4 ayrı program seçeneğiyle operasyonlarına başlayacak gemi, Kasım ayından itibaren Nisan 2023’e kadar rotasına Mısır, İsrail ve Kıbrıs’ı da alarak Doğu Akdeniz’e de seferler düzenleyecek. 5 bin 200 kişi kapasiteli yüzen saray, Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinden olan Kapadokya ve Pamukkale gibi bölgelere de turlar düzenleyecek.

 

VENEDİK SOKAKLARINDA DOLAŞIR GİBİ…

 

İtalya’nın en turistik ve tarihi şehri Venedik ilham alınarak inşa edilen gemi, gondolları, kanalları, köprüleri ve meydanları ile misafirlerine şehrin muhteşem atmosferini derinlemesine hissedebilecekleri şekilde tasarlanmış. Her köşesinde yolcularına İtalyan kültürünü ve hayat tarzını yaşatan gemide, adeta Venedik sokaklarında dolaşır gibi gemiyi keşfetmek mümkün. Calle de San Marco Meydanı’ndan esinlenen iç mekan tasarımları, yüzme havuzları, Venedik sokaklarında güneşlenme alanları ve büyük kanalın kıyısında İtalyan mutfağının lezzetlerini tadarak yolcularına her adımda Venedik’i hissettiren gemi, gün boyu gemi ve kara gezilerinin keyfini sürmek isteyenler için en iyi fiyatla, en iyi konaklama iç kabin seçenekleriyle tur fırsatı sunuyor. Dış kabinler ise, manzaraya karşı uyanmak, seyir keyfini kabininde de sürdürmek isteyen misafirler için eşsiz.

 

 

DÜNYANIN EN SEÇKİN LEZZETLERİ BİR ARADA

 

İhtiyacınız olan her şeyi rahatlıkla bulabileceğiniz Costa Venezia, 7 Michelin yıldızlı Bruno Barbieri ve beraberinde Fransa’nın ve İspanya’nın en ünlü şefleri Helene Darroze ve Angel Leon gemideki 13 restoranda misafirlerine unutulmaz bir gastronomik deneyim sunuyor. Teppanyaki restorandan Pizza restoranına, Steak House’dan Çin mutfağına kadar dünyanın en seçkin lezzetlerini buluşturan gemide her damak tadına uygun menüler hazırlanırken, yeni lezzetler denemek isteyen misafirler için de geniş bir yelpaze sunuluyor.

 

YÜZEN EĞLENCE ŞEHRİ

 

7 barı ile her yaştan yolcuya hitap eden gemi, dünyaca ünlü dans ve müzik gruplarının ağırlandığı gösteri ve şovlar, birbirinden farklı konsept partiler ve casino ile adeta yüzen bir eğlence şehri. 4 havuz ve jakuzi, 3 su kaydırağı bulunan Aqua Park her yaştan misafiri ağırlarken, eğlencenin Tibet köprüleri arasında zirveye tırmandığı bir Macera Parkı küçük misafirlerini bekliyor.

 

 

YENİ GEMİ, YENİ LİMAN, YENİ PROGRAM

 

İstanbul’u homeport olarak belirleyen Costa Cruise’ın devasa gemisiyle birlikte üst düzey yöneticileri de İstanbul’a gelerek gazeteciler ve acentelerle bir araya geldi. Costa Venezia’da düzenlenen bir dizi etkinlik ile misafirlere geminin eşsiz güzellikleri tanıtıldı. Gemide düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Costa Cruises Gelişen Pazarlar Satış Direktörü Andrea Tavella ile Satış ve Pazarlama Direktörü Alessandro Bottaro, pazar hedefleri, beklentileri ve operasyonları ile ilgili soruları yanıtladı. Toplantıda ilk sözü olan Costa Cruises Gelişen Pazarlar Satış Direktörü Andrea Tavella geminin 1 Mayıs itibariyle yepyeni bir rota izleyeceğini belirterek, “Yepyeni bir destinasyon olan İstanbul’a geldik. Başka hiçbir cruises firması böyle bir program düzenlemiyor. Galataport gibi üst düzey hizmet veren bir limanda, yeni bir gemi ve program ile kimsenin yapmadığı bir rotayı izleyerek işe başlıyoruz. 1 Mayıs bu yüzden çok büyük önem taşıyor” dedi.

 

THY İLE YAPILAN ANLAŞMA BÜYÜK AVANTAJ SAĞLADI

 

Costa Cruise’ın lider olduğu pazarın İtalya, Almanya, Fransa ve İspanya olduğunu dile getiren Tavella, Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan işbirliği anlaşması ile büyük bir avantaj elde ettiklerini belirterek, “Çünkü İstanbul’a ulaşımı çok kolaylaştıracağı için hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz. O yüzden planlarımızı bu yıl içinde ilerletmek, genişletmek ve zenginleştirmeyi tercih ettik” dedi. 2022-2023 yıllarında her hafta bir geminin sefere çıkacağını aktaran Tavella, “Nisan 2023 sonrasında tekrar 7 gecelik programı uygulamaya başlayacağız. Ancak bu tek başına olmayacak. 7+7 şeklinde yani gelen misafirlerin daha farklı bir rotayı dönüşte de izleyebilmeleri için gelişi farklı, dönüşü farklı bir program içerecek. Ve bu sayede daha farklı yerlere daha çok gidebilmek ve daha uzun zaman geçirebilmek bizim misafirlerimizin eline sunulmuş bir fırsat olacak” diye konuştu.

 

 

2022 YENİDEN BAŞLAMA YILI OLACAK

 

Pandeminin kruvaziyer sektörünü oldukça kötü bir şekilde etkilediğini dile getiren Tavella, “Kruvaziyer endüstrisi son derece belirli kurallarda ve ölçütlerde şekillenmiş bir endüstri. 2 sene boyunca oldukça kötü şeyler tecrübe etti, çok sıkıntılar yaşadı. Ancak 2022 yılı bizim için yeniden başlama yılı. Ve inanıyorum ki 2023’te çok çok daha iyi bir hale geleceğiz. O konuda çok optimistiz. Dolayısıyla bizler son derece hızlı bir şekilde protokollerimizi değiştirdik. 1 Mayıs itibariyle yürürlüğe girecek. Bu bağlamda aşılılar normal bir şekilde gemide kalarak her şeyden faydalanabiliyorlar. Bütün bu kısıtlamalar, seyahat sorunları, uçuş sorunları, insanları gerçekten boğdu. Dolayısıyla artık aileleri ve arkadaşlarıyla beraber tekrar bir yolculuğa çıkmak istiyorlar. Costa’da buna öncülük etmek istiyor” ifadelerini kullandı.

 

İLK HEDEF KRUVAZİYER TURİZMİNE KATILANLAR

 

Avrupa merkezli olduklarını ancak Türkiye’yi son derece önemsediklerini kaydeden Tavella, Venedik ve İstanbul gibi iki tarihi, büyük ve önemli kenti de birbirine yakınlaştırdıklarını belirtti. Bu hizmetin Türkiye’de çok başarılı olacağını vurgulayan Tavella, “İlk hedefimiz eskiden de kruvaziyer turizmine katılan kişileri tekrar getirebilmek. Costa marka olarak çok büyük ve köklü olduğundan bu anlamda büyük bir potansiyel görüyoruz. Acentelerle de destekleniyor. Bir nevi bütün piyasayı aslında Costa büyüttü. Dolayısıyla her zaman iyi bir ürün ve hizmetti. Ve Türkler için de kolay erişilebilir olacak. Türkler de bu deneyimden faydalanacaklardır. Türkiye’deki beklentimiz ilk etapta 5 bin yolcu. Sefer fiyatlarımız da oldukça makul. Mayıs ve Haziran için 500 Euro gibi bir rakamdan söz edebiliriz. Verilen hizmet ve kalite fiyat dengesinin çok makul olduğu kanaatindeyim” diye ekledi.

 

 

TÜRKİYE’NİN GÜZELLİKLERİ VE DEĞERLERİ TANITILACAK

 

Costa’nın lider olduğu pazarlarda destinasyonu tanıtarak ilerlediklerini vurgulayan Andrea Tavella, şöyle devam etti; “İstanbul bu açıdan avantajlı bir destinasyon. Ayrıca Türkiye’nin sahip olduğu güzellikleri ve değerleri tanıtarak ilerlemeyi tercih ediyoruz. Bunun iki nedeni var. Yeni bir ürün yeni olmasının yanı sıra benzersiz bir ürün. Çünkü hiçbir cruises firması 1 Mayıs’ta başlatacağımız rotayı izlemiyor. Bu nedenle eşsiz. İlerleyen zamanlarda tanıtım gezileri düzenleyeceğiz. Ürünümüzü olabildiğince destinasyon bazında tanıtmaya çalışacağız. İstanbul’un sunduğu doğal güzellikler çok önemli. İstanbul’da 2 gün hiç aralıksız tur yapabilirsiniz. Kuşadası, Efes, yani tur yelpazesi çok geniş. Ayrıca Kapadokya ve Pamukkale programımızı var. Bunu da kimse sunmuyor. Önemli olan kültür – doğa turlarını çok doğru bir denge ile kurmak ve benzersiz bir şekilde sunmak. Bunu başaracağımıza inanıyoruz.”

 

GENÇLERE HİTAP EDEN EĞLENCELER

 

Kruvaziyer turizmde ileri yaş algısı olduğu ve gençler için farklı bir konsept olup olmadığı sorusuna yanıt veren Satış ve Pazarlama Direktörü Alessandro Bottaro, Costa Venezia’nın farklı yaş gruplarına ve ailelere yönelik zengin programlar içerdiğini söyledi. Tüm çocukların ücretsiz seyahat edebildiğini ve gemide çocuklar için kreşler bulunduğunu aktaran Bottaro, “Sadece çocuklar için programlar düzenleniyor. Animasyon ekibimiz var. Bu nedenle aileler buraya gelmekten mutlu oluyor. Çünkü çocuklarıyla ilgilenen profesyoneller var. Gençlere yönelik olarak da birbirinden farklı aktivitelerimiz var. Gençlere sunduğumuz hizmetleri cazibeli kılmak için eğlence unsurunu çok önemsiyoruz ve büyük oranda da çağdaş bir eğlence anlayışı ile bunu sunmaya çalışıyoruz. Eski usul eğlencenin tamamen dışında cruises yolculuğuna çıkmış insanların çok modern bir şekilde partilerle ve gençlere yönelik eğlencelerle zenginleştirmeye çalışıyoruz. Her akşam farklı temalarda partiler düzenliyoruz. Örneğin, maskeli parti, herkesin beyaz giydiği parti yada sessiz disco gibi” dedi.

 

 

20 bin yerli turist bayramda Yunan adalarına gidecek 20 bin yerli turist bayramda Yunan adalarına gidecek

Bottaro, konuşmasına şunları ekledi; “Michelin yıldızlı şeflerimizin olduğu restoranlarda aynı güne rezervasyon yaptırabiliyorsunuz. Şefler gittikleri destinasyonlarda ona bağlı bir yemek çıkartıyor. Bu bölgelere göre son derece özel yemekler, tarifler, reçeteler hazırlanıyor. Türkiye de garstronomi açsından son derece takdir gören bir ülke. Bizde buna göre çok geniş bir yemek seçeneğine sahibiz. Vejetaryen mutfağımızın yanında kişiye özel menüler de hazırlanabiliyor. Herkesin damak tadına uygun gitmeye çalışıyoruz. Türkler için kahvaltının ne kadar önemli olduğunu bildiğimizden menüye peynir ve zeytin gibi kahvaltılıklar koyduk.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi