İzmir’in Çeşme ilçesindeki marinadan Alaçatı’ya gitmek için yola çıkan kaptan Hakan Deniz yönetimindeki Alis isimli yatı Türk karasularında Yunan Sahil Güvenliği’ne ait 2 adet bot taciz etti.

 

'Güçlü motorları ile su attılar'

 

Her birinde 6-7 siyah kar maskelinin bulunduğu teknelerin sahilimize yaklaşık 150 metre mesafede bir şeyler yaptıklarını söyleyen Hakan Deniz, o anları şöyle anlattı:

 

“4 arkadaşımla birlikte Çeşme Marina’dan çıktık, Alaçatı’ya doğru gidiyorduk. Kendi sahilimize yaklaşık 150 metre mesafede gidiyorduk. İki Yunan Sahil Güvenlik botu bizim sahilimizde bir şeyler yapıyorlardı.  Biz yanlarından geçerken, bir anda üzerimize gelmeye başladılar. Çeşitli manevralar yaptılar, güçlü motorları ile bize su attılar. Bizi taciz ettiler. Biz bir yandan hızla uzaklaşmaya çalışırken, diğer yandan Sahil Güvenlik ekiplerimizi aradık, konumumuzu bildirdik.”

 

'Çok korktuk' 

 

Sözcü’de yer alan habere göre, her teknede 6-7 siyah kar maskeli  kişiler olduğunu söyleyen Deniz, “Bölgede onlar ve bizden başka kimse yoktu. Yanlarından geçtiğimizde telaşlandılar. Her botta 6-7 siyah kar maskeli kişiler vardı. O anların bir bölümünü de olsa kaydetmeyi başardık. Çok korktuk. Sahil Güvenliğimiz gelmeden kaçtılar” diyerek o anların görüntülerini paylaştı.

Tatile gelen İngiliz turist denizde hayatını kaybetti Tatile gelen İngiliz turist denizde hayatını kaybetti

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi