Karaya oturan yük gemisi Wakashio gemisinden sızan akaryakıtın, suda yayıldığı, deniz yaşamını kirlettiği ve hassas kıyı şeridine ulaştığı bildiriyor.

 

25 Temmuz'da 200.000 DWT kapasiteli yük gemisinin karaya çıkmasından sonra, hükümet yetkilileri teknede herhangi bir ihlal olmadığını belirtmiş ve herhangi bir petrol sızıntısı raporu bildirmemişti. Kurtarma römorkörleri Mauritius'a gelmişlerdi, ancak olay yerine ulaşmalarını ve durumu tam olarak değerlendirmelerini engelleyen şiddetli hava şartları durumun ciddiyetinin ortaya çıkmasını geciktirdi.

Ancak geminin sancak tarafındaki yakıt tanklarından birinde bir yırtılma meydana geldi. Tekneden, suya sızıp tüm sahil şeridine yayılan petrolün şok edici fotoğrafları sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

 

Gazze'ye liman inşası için giden ABD gemisinde yangın Gazze'ye liman inşası için giden ABD gemisinde yangın

Geminin sahipleri Nagashiki Shipping Co.'ya göre, kurtarma ekipleri ve mürettebat, geminin su alan bölgelerinde pompalama operasyonlarına başladı. Kirlenme olasılığını azaltmak için hasarlı bölgeden pompalanan su, gemideki tanklarda depolanmaya çalışılıyor.

 

Karaya oturduğu sırada gemi Çin'den Brezilya'ya seyrediyordu ve yaklaşık 3.800 ton akar yakıt, 200 ton motorin ve 90 ton motor yağ taşıyordu.

Editör: Haber Merkezi